“Singurul lucru pe care AI nu-l poate oferi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSingurul lucru pe care AI nu-l poate oferi

Un nou program pilot la o școală din Tel-Aviv își propune să depășească una dintre cele mai mari provocări ale Israelului în sistemul educațional: deficitul de profesori. În loc de profesori umani, programul folosește un sistem de realitate virtuală și inteligență artificială (AI) care îi înlocuiește pe unii dintre profesori. Nu am nicio îndoială că sistemele AI, computerele și internetul îi pot învăța pe copii orice pot învăța oamenii, dacă nu mai mult. Furnizarea de informații nu este o problemă astăzi, iar școlile în general nu sunt necesare pentru asta. Problema nu este predarea ci educarea, adică creșterea copiilor pentru a fi ființe umane sociale, care pot interacţiona cu mediul lor într-o manieră sănătoasă, pozitivă și să formeze o societate solidă și sigură. AI nu poate învăța asta.

Astăzi, principala problemă a oamenilor nu este că trebuie să știe mai multe. Este ușor să înveți orice vrei prin intermediul platformelor online sau tradiționale. Cu toate acestea, oamenii se simt nefericiți sau nesiguri, nu din cauza lipsei de cunoștințe, ci din cauza lipsei de relații pozitive și calde cu alți oameni. Dacă oamenii nu au în cine să aibă încredere, pe cine să iubească și cineva care i-ar iubi înapoi, nu vor fi fericiți, nu vor fi elemente pozitive în societate și nu vor reuși în viață.

„AI nu poate învăța relațiile umane. Nu poate fi un model pe care copiii să dorească să-l urmeze. Această sarcină – creșterea copiilor pentru a fi adulți încrezători și fericiți – este domeniul exclusiv al educatorilor umani.”

Deși engleza trece adesea cu vederea această nuanță, diferența dintre educație și predare este că a preda înseamnă a oferi oamenilor informații, în timp ce educaţia înseamnă a transforma indivizii în oameni încrezători, care își realizează potențialul și contribuie la societate.

Prin urmare, educația este cea mai importantă meserie. O bună educație în sensul pe care tocmai l-am descris, stă la baza oricărei societăți stabile și durabile. Dacă ne dorim un viitor în care copiii noștri să fie fericiți și să ducă o viață bună, ei au nevoie de educatori care să-i îndrume spre a fi ființe umane grijulii și conectate. Niciun sistem AI nu-i poate învăța asta, doar educatorii care predau prin exemplu personal pe care copiii doresc să-l imite îi pot transforma pe copiii de astăzi în societatea înfloritoare de mâine.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: