Sistem social unificat

278.03În articolul „Ultima generație”, Baal HaSulam scrie despre o lume viitoare în care nu vor mai exista state, ci doar un singur sistem social, pe care îl puteți numi comunist de la cuvântul „comună”, egalitate socială.

Nu vor exista egalizări, presiuni sau relații impuse în mod artificial între ei. Oamenii vor înțelege și vor simți pur și simplu totul, deoarece lumea superioară le va fi dezvăluită. Cu ajutorul Cabalei, ei o vor descoperi singuri și vor vedea că, dacă trăiesc în relații bune, va fi bine și pentru ei.

De exemplu, nu pot să mă rănesc sărind de la o înălțime de cinci metri sau băgând mâna în foc, pentru că pot vedea clar daunele pe care mi le-aș face. În mod similar, dacă sistemul global al interconectării noastre ne este dezvăluit, atunci bineînțeles că nu voi face rău altor oameni, pentru că voi vedea cum se întoarce direct la mine.

Trebuie doar să văd sistemul nostru de comunicare internă completă, și atunci, în nici un caz nu voi dori răul cuiva sau nu mă voi strădui să obțin o avere mai mare în detrimentul altora, pentru că, făcând asta, mă voi răni pe mine însumi mult mai mult decât cred că voi câștiga. Așa funcționează sistemul relației noastre, doar că nu este vizibil pentru noi. Trebuie să-l dezvăluim.

Știința Cabala ne permite să facem acest lucru. Atunci nu vom mai avea nevoie de învățături, filosofii, științe politice, formațiuni, nici o chestie abstractă. Trebuie doar să dezvăluim sistemul de conexiune dintre noi care există în natură. Atunci vom acționa corect între noi, ca niște copii cuminți.

Din „Close-Up” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: