Sistemul unic pentru a lucra impotriva multitudinii de dorinte s

Nu trebuie sa fiu atent la ce placeri anume le consider atractive pentru mine. La urma urmei, ele toate se reduc la acelasi numitor comun – ele ma fac sa ma simt bine.

Daca folosesc aceasta abordare, e mai usor pentru mine sa ma infranez in aspiratiile mele catre placere si sa-mi deplasez atentia de la placere catre Sursa Sa si catre motivul pentru care primesc aceasta placere ca pe un „ajutor impotriva mea”. Sirul de evenimente al acestor actiuni va deveni mai clar pentru mine daca nu ma cufund intr-un tip sau altul de placere (bani, dorinte animalice, hrana, faima, putere).

In loc de folosirea unor etichete anume, folosesc o notiune comuna – placerea. Ea se afla in fata mea, ma atrage si ma invadeaza. Deci, ce pot sa fac? Aici imi amintesc ca singura posibilitate de a ma ridica deasupra placerii este sa cer ajutor din exterior. Numai mediul corect va trezi in mine o dorinta de a ma bucura de daruire si va dovedi neindoielnic ca este mai important decat sa gasesc placere in a primi.

Dovedindu-mi importanta realizarii proprietatii daruirii, mediul ma obliga sa cer ajutorul Luminii (Or Makif), pentru a incepe inaltarea! Principalul lucru este aceasta abordare esentiala de a nu ceda, in ciuda dificultatii obstacolului. Atunci, voi vedea placerea in opozitie cu dorinta mea de placere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: