Sistemul viu

Sistemul spiritual lucrează într-un mod special. În lumea materială, suntem obișnuiți cu faptul că și cele mai mari sisteme sunt construite pe un principiu mai primitiv, în care orice element își exercită funcția autonomă.

De exemplu, o maşină are radiator, carburator, pistoane şi cilindrii, iar fiecare detaliu funcţionează aşa cum a fost proiectat iniţial, fără să-şi schimbe funcţia în raport de noile condiţii.

Sistemele spirituale au mult mai puţine elemente: 5 x 5 x 5, însă problema este că prin schimbarea nivelurilor lor faţă Lumina Infinită, ele îşi schimba atributele, aşa cum este scris „Schimbi locul, schimbi norocul”.

Asta este întreaga complexitate.

Altfel tot Studiul celor zece Sefirot (TES – Talmud Eser Sefirot) ar putea fi explicat în 20 de pagini. Însă, problema este că există urcări şi coborâri spirituale prin care se schimbă atributele, iar asta ne face confuzi.

Dacă Partzufim spirituali urcă sau coboară, îşi pot schimba comportamentul anterior. Este imposibil să vorbim despre oricare din cele 5 Sefirot, dacă sunt Hochma sau Hassadim (Bina), deoarece aceasta depinde de ceea ce este deasupra sau dedesubtul lor, de ceea ce îmbrăcă şi către cine trebuie să dăruiască.

Nimeni nu există pe cont propriu şi astfel se dovedeşte că fiecare poate îndeplini funcţiile tuturor. Nu există aşa ceva în lumea noastră! Totuşi, întregul sistem spiritual este creat dintr-o singură dorinţă de a se bucura, iar tot restul din acest sistem depinde de modul în care este folosit.

Lumina intră în sistem şi începe să îl organizeze conform calităţilor sale. Totul depinde de poziţia Partzuf-ului sau chiar şi a părţii sale în relaţie cu alte Partzufim. Acest lucru este imposibil de înţeles cu mintea noastră; trebuie să treacă prin sentimentele noastre şi apoi vom vedea că acest sistem este viu.

Din partea a 2-a a lecţiei zilnice de Cabala 1/25/18, Talmud Eser Sefirot, partea 10, „Tabelul de răspunsuri pe subiecte”, punctul 149

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: