„Soarele este tatăl tău, luna este mama ta”

239Comentariu: A cincea poruncă: „Onorați-vă tatăl și mama” corespunde actului de creație: „Să fie lumini în firmamentul dintre ape. Acestea sunt luminile tatălui tău, soarele, ZA și ale mamei tale, luna, Malchut. ”

Răspunsul meu: AVI (Aba ve-Ima) sunt tatăl superior și mama. Ele simbolizează soarele și luna, care influențează Pământul, îl fac să se întoarcă și să se dezvolte, dând naștere lumii vegetale, animale și umane.

Drept urmare, aceste două mari lumini: Soarele, lumina Hochma și Luna, lumina Hassadim, ca tată și mamă, ne dezvoltă până la nivelul în care folosim lumina Lunii (Hassadim) pentru a absorbi toată lumina Soarelui (Hochma).

Întrebare: Ar trebui să respectăm tatăl și mama?

Răspuns: Trebuie respectați în cadrul pământesc. Poate că această poruncă sună ca un fel de etică și nimic mai mult. Vedem în lumea noastră cum animalele se separă foarte repede de părinți după câteva luni, poate de la șase luni la un an, și atât.

În timp ce omul are un atașament pur egoist între copii și părinți. Copiii își exploatează părinții, dezvoltând astfel această interconectare. Ni se pare că este o calitate bună. De fapt, acesta este egoism pur de ambele părți.

Întrebare: Este scris în Cartea Zohar: „Soarele este tatăl tău, Luna, mama ta”. Aceștia sunt părinții noștri adevărați?

Răspuns: Da, pentru că de la ei, tatăl și mama noastră spirituală, guvernarea superioară coboară asupra noastră, datorită căreia devenim ființe umane.

Absorbim toată puterea, toată lumina, toate calitățile lor și ajungem la nivelul lor, adică ne ridicăm la nivelul Hochma și Bina în plină interacțiune între ele și devenim egali cu Creatorul.

Drept urmare, noi înșine începem să controlăm atât luna, cât și soarele, aceste două surse de viață în raport cu sufletul nostru.

Absorbind toate calitățile Hochma și Bina, devenim egali cu Keter, cel mai înalt nivel al Creatorului.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: