Societatea în care dăruirea este egală cu primirea

629.4Cineva poate fi harnic, dar nimeni nu se va bucura de societate mai mult decât codaşul Va exista un standard de viață egal pentru toți (Baal HaSulam, Scrierile ultimei generații).

O condiție necesară pentru existența unei societăți viitoare este un venit absolut egal, plată şi ofertă egale. Tot ceea ce are fiecare ar trebui să fie la fel ca ceea ce au și alții, dar în conformitate cu nevoile și gusturile personale ale unei persoane.

Adică unul se poate mulțumi cu două kilograme de ceva, iar pentru celălalt 500 de grame sunt de ajuns. Unul are nevoie să spunem, de haine și pantofi speciali, iar celălalt nu are nevoie de ele. Fiecare va primi totul atât cât este necesar pentru el.

Întrebare: Se va gândi o persoană la lucrurile pe care le va primi din acțiunile sale în societate?

Răspuns: Într-o astfel de societate toată lumea se gândește doar la dăruirea către alţii. Depinde de educație, de cât de mult societatea însăși influențează o persoană. Iar societatea se va gândi la el și îi va oferi tot ce are nevoie.

Echilibrul dintre primire și dăruire va fi stabilit chiar de persoană deoarece cel mai important lucru pentru ea este să primească ceea ce este necesar de la societate și să simtă că este complet suficient.

O persoană va simți echilibrul în interior, faptul că dăruirea lui este egală cu primirea.

KabTV “Cabala Expres” 6/24/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: