Societății îi pasă de toți

Tora, Deuteronomul 24:19: Când îți vei secera lanul și vei uita un snop pe câmp să nu te întorci să-l iei. Lasă-l străinului, orfanului și văduvei, pentru că Domnul, Dumnezeul tău, să te binecuvânteze în toată lucrarea mâinilor tale.

Din punct de vedere spiritual, instrumentele sufletului tău, numite „bătrânii”, „femeile”, „copiii”, „oamenii fără putere, fără radacini”, se presupune că nu au propriile forțe și, de aceea, trebuie să-i hrănești și să-i sprijini, dându-le o oportunitate să existe, până își obțin propriul ecran.

Întodeauna trebuie să lași o parte din ecranul anti-egoist pentru săracii care sunt incapabili să aibă propriul lor ecran.

Din punct de vedere materialist, Cohenii și Leviții au fost responsabili de acești oameni. Diferite organizații guvernamentale au existat în vremurile antice pentru a avea grijă de pătura slabă a societății. Cohenii și Leviții nu numai că educau oamenii, ci de asemenea erau implicați în rezolvarea problemelor lor. Totul a fost organizat într-un mod foarte clar.

Femeile, copiii, cei fără putere, fără rădăcini și bătrânii puteau veni la porțile orașului, la piață sau în locurile unde se adunau oamenii, așa cum vin în zilele noastre la sinagogă și primeau ajutor, instrucțiuni, ghidare și educație.

Ținerii erau obligați să studieze; nimeni nu trebuia să rămână analfabet. Femeile necăsătorite și văduvele au fost considerate o mare problemă pentru societate și li se căutau soți. Acest lucru era monitorizat și organizat cu precizie.

În modul acesta societatea avea grijă de ea însăși. Dacă femeile ar fi fost încurajate să rămână necăsătorite, asta ar fi dus la promiscuitate. Dacă copiii ar fi fost lăsați pe stradă, aceștia ar fi crescut ca hoți și criminali. Dacă bătrânii ar fi fost abandonați și dacă ar fi murit la ușa ta, atunci mâine același lucru ți se întâmplă ție. Asta nu ar trebui să fie așa; societatea este obligată să aibă grijă de asta.

Din emisiunea de pe KabTV „Secretele Cartii Eterne” 10/31/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: