Somn sau pregătire pentru lecție?

Întrebare: Ar trebui să mă lipsesc de plăcerea de a lua o cină copioasă dacă stiu că am să dorm mai mult după aceea și în consecință voi avea mai puțin timp pentru studiul Cabalei, comunicarea cu grupul și așa mai departe?

Răspuns: Nu aș recomanda asta.

Eu, de exemplu planific în avans ce pot face pentru a mă trezi pentru lecție fără să eșuez. Mai mult de atât, trebuie să mă pregătesc pentru cel puțin o ora și jumătate: să citesc, mă afund în material, mă pregătesc pentru anumite senzații. Altfel cum pot să fiu responsabil pentru prietenii mei?

Când mă duc la studenți, eu îi consider nu ca pe elevi ci ca pe prietenii mei prin care vreau să primesc anumite senzații. Până la urmă eu nu sunt încă în starea absolută.

De aceea eu mă pregătesc pentru lecție constant: mă familiarizez cu subiectul lecției în avans și citesc extrase pe subiect. Mă ajustez pe mine însumi similar cu modul în care un instrument muzical este ajustat înainte să se cânte la el.

Mai mult, tu nu discuți doar de ajustare, ci din contră, ca să nu care cumva să nu vii la lecție. Un asemenea lucru este complet de neacceptat.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed