Spre a simții o nouă natură

234Înțelepciunea Cabala vorbește despre ceea ce nu simțim și despre ceea ce vrem să simțim și avem ocazia să facem. Cabala există pentru a ne face să simțim lumea superioară.

Această lume, în care domnesc proprietățile dăruirii, conexiunii și reciprocității, este opusă lumii noastre, unde există doar proprietățile respingerii, primirii pentru sine și atracției de la altul a tot ceea ce este bun și plăcut pentru mine. Mai mult, toate acestea sunt încorporate în fiecare obiect al lumii noastre și se întâmplă automat și instinctiv.

Astfel, toate dorințele lumii noastre sunt egoiste; toate dorințele lumii superioare sunt altruiste.

Și aici trebuie să înțelegem cum putem ieși din natura noastră. Acest lucru este similar cu modul în care o navă spațială se ridică, străpunge gravitația Pământului la prima, a doua și chiar a treia viteză cosmică și zboară spre stele.

Prin urmare, trebuie să învățăm cum se poate face acest lucru cu noi înșine, cum ne putem ridica deasupra câmpului de atracție al egoismului nostru. Și acesta nu este doar Pământul. Egoismul ne trage din toate părțile într-o atotștiință teribilă, atotvăzătoare, la toate nivelurile înțelegerii, senzației și conștientizării noastre.

Funcționează complet în interiorul nostru. Cum putem ieși din acest fruct amar? Este o mare problemă să ieșim din egoism, chiar și să înțelegem asta, cel puțin în teorie, să fim de acord cu ceea ce trebuie făcut și apoi să aflăm cum putem pune în aplicare practic.

Eu stiu drumul. Dar, în același timp, nu pot ajuta pe altul în niciun fel, decât prin cuvinte. Pentru că toată lumea are liberul arbitru și fiecare trebuie să-și dea seama. Numai în acest fel o persoană poate să se ridice deasupra sa și să se lipească de Creator.

Putem face acest lucru cu ajutorul studiului și provocând, prin anumite acțiuni, atracția către lumea superioară asupra noastră. Putem sa ne ajutam unul pe celalalt. Dar acesta este tot ajutor extern. Este și interior, dar totuși extern, pentru că trebuie să intru în lumea superioară cu puterea mea, convingerea mea, persistența mea, explozia mea de energie!

Și indiferent de ceea ce facem, chiar și atunci când creăm un anumit mediu de genul nostru în jurul nostru și organizăm totul după cum este necesar, totuși, atunci când o persoană depășește egoismul său, se desprinde de el ca o rachetă de pe planeta noastră către alta. corp cosmic — de fiecare dată este un miracol.

Acesta este scopul vieții noastre. Ce altceva ar putea fi? Să zbori ca Munchausen, stând pe miez, undeva pe alt corp asemănător Pământului? Și ce se va întâmpla dacă facem asta? Vrem să mergem într-un alt spațiu, într-o altă dimensiune. Nu se poate explica.

Dar totuși, trebuie să-i împingem pe oameni să citească, să studieze, să lucreze pe ei înșiși, pentru că prin aceasta excităm o putere superioară care ne poate scoate din egoism și ne poate împinge către a simții o nouă natură.

KabTV „Secretele cărții eterne” 9/13/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: