Spre Olimpul Altruismului

214Astăzi, omenirea este cufundată în egoismul animal care o împinge constant doar să se bucure, să se sature, să se umple cu tot ce este posibil: hrană, sex, familie, bani, onoare, putere, faimă și cunoaștere. Toată lumea își dorește totul imediat și să aibă mai mult decât alții.

Cu toate acestea, este opusul când vine vorba de apropierea de Creator, deoarece trebuie să existe o recunoaștere a răului: trebuie să-mi văd egoismul ca fiind rău și să renunț la el.

Există două componente ale acestui proces. Pe de o parte pot experimenta lovituri uriașe care mă vor conduce la decizia de a abandona egoismul ca fiind rău, dacă văd legătura dintre ego și lovituri. Pe de altă parte, îmi pot dezvolta mintea astfel încât, chiar dacă simt o mică lovitură, aș spune: „Asta îmi este suficient, nu mai am nevoie de nimic”. Dar ambele trebuie să se dezvolte în mine.

De îndată ce conștientizarea răului se va dezvolta în mine în funcție de starea mea, voi putea face totul pentru a scăpa de el.

Pentru a face acest lucru, trebuie să mă alătur unui grup de oameni cu gânduri asemănătoare și să încerc să mă unesc cu prietenii mei conform metodei cabalistice atunci când, prin unitatea noastră, evocăm lumina din jur, o forță specială, care ne face să ne dăm unul altuia. și ne ridică deasupra egoismului individual al fiecăruia.

Apoi, calitatea dăruirii care apare între noi o simțim ca fiind la cel mai înalt nivel, deasupra egoului nostru, deasupra acestei lumi. Această stare se numește lumea superioară, lumea spirituală, iar calitatea însăși este Creatorul, pe care o percepem ca împlinindu-ne, ca o legătură între noi.

De îndată ce realizăm acest lucru, imediat apare în noi un nou egoism și trebuie din nou, conform aceluiași sistem, să-l transformăm în calitatea dăruirii, iubirii și revelației Creatorului.

Și atunci apare un egoism și mai mare. Și așa mai departe, iar și iar până când urcăm toate cele 125 de grade ale scării spirituale a ascensiunii spre Olimpul altruismului, iubirii și dăruirii; de fiecare dată când îngropăm egoul sub noi și ne ridicăm deasupra lui ca un munte. Așa funcționează Cabala.

În acest moment, omenirea nu se gândește la asta, uită și nici măcar nu este dispusă să se concentreze asupra ei. Dar treptat oamenii o vor simți la nivel subconștient și sper că până la urmă vor ajunge să înțeleagă totul corect.

Calea către această realizare poate fi fie calea luminii, fie calea suferinței. Pe calea suferinței, voi primi în mod constant lovituri, care în cele din urmă vor fi legate de faptul că sunt profund egoist și voi ajunge la decizia că probabil că trebuie să-mi folosesc mai puțin egoul și voi înceta să mai fiu egoist pentru a putea primesc mai puține lovituri.

Din nefericire, până când omenirea își va da seama de acest lucru, se poate cufunda în mari necazuri de mai multe ori, inclusiv, după cum scrie Baal HaSulam, în războaie atomice. Dar aplicarea conștientă a metodei Cabalei va ajuta la evitarea acestui lucru.

Din „Metodologia Cabalei” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed