Sprijinul reciproc

Tora, Deuteronom 22:04: Când vei vedea asinul fratelui tău sau boul lui căzuţi în drum, să nu-i laşi, ci să-i ridici împreună cu el.

Un asin sau un bou sunt animale care car sarcini grele.

Dacă vezi că un prieten din grup eșuează în munca lui spirituală și este incapabil să o îndeplinească, trebuie să-l ajuți.

Nu vreau să vorbesc despre modul cum se întâmplă asta înlăuntrul unei persoane – care este fratele său vecinul lui, dar noi lucrăm între noi în grup în exact același mod. Viața este dificilă pentru aceia care se adună într-un grup special de prieteni, lucrând între ei numai ca să ajungă la mărețía uniunii în scopul de a-l descoperi pe Creator. La urma urmei, întreaga noastră existentă trebuie să fie direcționată precis către un țel spiritual, iar despre acest lucru vorbește Tora.

Legile ei sunt prescrise numai pentru grupul de oameni care își dedică întreaga lor viață pentru dobândirea Creatorului, prin conexiunea lor reciprocă.

Deci, dacă vezi că prietenul tău, în munca lui spirituală, nu poate face față ego-ului său și se împiedică și cade tot timpul, trebuie să-l ajuți. Trebuie să-l inspiri, să vorbești cu el, să-l inviți la tine acasă, să studiați împreună. Asta este ! Fă tot ceea ce e posibil să-l susții. Data viitoare tu vei fi în locul său și el te va ajuta pe tine, în schimb.

Funcționează întotdeauna reciproc. Ajutându-l, i te alături sau el se alătură ție, ca o parte inferioară, la o parte superioară și amândoi vă ridicați spiritual.

Dar ar trebui să înțelegi că dacă îl vezi căzând sau ridicându-se, este modul în care tu îl percepi pe el. Totul se întâmplă în raport cu tine la nivel individual și îți este dat pentru a te ridica. Asta înseamnă că “fratele tău este înăuntrul tau”. Nu există nimic în afara vostră. Toți vecinii, boii, vacile, oile, etc, sunt toate în noi. Acestea sunt dorințele noastre umane sau animale, pe care trebuie să le corectăm în acest fel.

Din emisiunea de pe Kab TV “Secretele Cărţii Eterne” 9/28/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: