Starea lumii

222În prezent, lumea se află într-o stare în care este preocupată de sine însăși și trebuie săși dea seama ce se întâmplă cu ea.

Când pe zi ce trece sunt din ce în ce mai mulți nevoiași, iar în țările dezvoltate, când se ridică tot felul de grupări gata să distrugă totul și pe toți, chiar și din motive necunoscute și de neînțeles, atunci principalele curente istorice și tot felul de fluxuri ideologice devin obscure.

Mai mult, acest fenomen se întâmplă peste tot și se dezvoltă din ce în ce mai mult în fiecare zi. Ceea ce se întâmplă astăzi în fiecare țară se transmite virulent în alte țări, care au probleme similare.

Și se desfășoară nu doar spontan, ci și intenționat, cu ajutorul a tot felul de tehnologii. Știm asta. Lumea se îndreaptă spre o stare în care problemele vor fi peste tot.

Prin intermediul acestora, oamenii vor începe să se înțeleagă mai bine între ei. Și atunci le va fi totuși mai ușor să ia decizii; toată lumea are același dezastru, aceleași probleme. Fiecare, pe baza a ceea ce simte în interiorul său, îl va înțelege mai bine pe celălalt; altfel, „cel sătul nu-l înțelege pe cel flămând”.

Suferind din cauza acelorași probleme, nu ne vom mai privi unii pe alții de sus, ci de la problema noastră comună. Și, deși nu este comună, ci pur și simplu este aceeași pentru toată lumea, pe baza acestui lucru, ne vom gândi la ea ca la o problemă comună, iar asta ne va uni.

KabTV „Am primit un apel. Țara lui Israel”  16.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: