Stați aproape de El

Scopul este de a ne aduna și a ne conecta într-un grup de zece care se străduiește să realizeze echilibrul și contactul cu Creatorul, echivalența de formă cu El. În consecință, ne vom putea conecta unii cu alții, precum celulele unui corp și ne vom organiza mai corect pentru a dărui Creatorului. Apoi, cel puțin această parte spartă din corpul lui Adam HaRishon va deveni vie și le va trage după ea pe toate celelalte părți, provocând corectarea tuturor sistemelor din sufletul comun.1

Pentru a ajunge la palatul Creatorului, trebuie să ne unim și să-l construim. Palatul ascuns al Creatorului nu există; își va face apariția doar dacă îl construim. În acest fel construim un vas din dorințele noastre egoiste. Simțim cu toții respingerea reciprocă și nu dorim să ne unim. Este în natura noastră. Însă peste această natură, cerem de la Creator puterea unității, apoi El ne trage mai aproape, lipește vasul creat de El și se îmbracă în acesta.

Toate acestea poartă numele de munca Creatorului , dar este generată de cererea noastră. Ca atare trebuie să ne alăturăm grupului și să simțim respingerea mutuală prin care trecem. Dar ura nu poate fi percepută dacă nu am făcut eforturi să ne unim și nu ne-am dat seama că suntem incapabili să o facem. Luptându-ne cu respingerea, ne construim apelul comun către Creator, cerându-I să ne unească. Și când cererea noastră ajunge la forța și profunzimea corecte, când un anumit număr de oameni sunt capabili să ceară, adică un grup de zece, atunci Creatorul face munca.

Ca atare, munca persoanei constă în totalitate în a-L face pe El să muncească. Îl obligăm pe Creator să desăvârșească această muncă și El o îndeplinește; cum s-a spus: „Fiii mei M-au învins.” Copiii cer și Creatorul face, la fel cum îndeplinim noi cererile copiilor noștri. Copiii știu cum să se roage de părinții lor și noi trebuie să învățăm de la ei cum să-L implorăm pe Creator în așa fel încât să-și poată face treaba. El așteaptă să-I cerem.

Prin urmare, mergem la congres pentru a construi un apel către Creator, numit rugăciune, cerându-I să corecteze ceea ce a spart. Dar, când cerem corectarea, începem să descoperim ce defect avem, ce trebuie să cerem, cum ar trebui să ne corecteze Creatorul, cum vom simți starea perfectă în vasul corectat alcătuit din dorințe egoiste, precum și cum vom umple acest vas cu forța iubirii și a unității.

Rezultă de aici că vom folosi fiecare fragment al vasului, care a fost spart deliberat pentru a ne permite să învățăm, ca să-l reasamblăm, ca niște copii care construiesc obiecte din piese de Lego și astfel se dezvoltă și cresc, până când vor primi un Kli real, spiritual.

Atunci Creatorul spune: „Voi M-ați făcut.” Noi Îl creăm pe Creator asamblând vasul din fragmente sparte, adică din noi înșine, cerându-I să ne conecteze și să ne împlinească.2

Evident că nu putem ieși din egoism. Este imposibil să facem ceva cu el. Dar dacă încercăm să înglobăm în noi forța prietenilor, atunci toți vom primi forța fiecăruia și ne putem depăși astfel înclinația rea.

Răul a fost creat în noi în urma ruperii conexiunii reciproce din cadrul sistemului lui Adam HaRishon. Deoarece atunci când conexiunea s-a spart, răul nostru a devenit de zece ori mai mare decât puterea individuală de a ne conecta între noi. Drept urmare, răul din lume covârșește forțele binelui.

Dar dacă unim micile forțe de dăruire ale fiecăruia, puterea dăruirii noastre devine mai mare decât forțele egoiste rezultate în urma spargerii, pe care o putem pune la dispoziția Creatorului pentru ca El să se poată revela.3

Integrarea mutuală are o calitate unică. Deși în sistemul lui Adam HaRishon am avut doar o forță, fiind singur, după ce Creatorul ne-a spart m-am integrat cu toți ceilalți, mai presus de forța separării. Astfel, fiecare dintre noi devine de zece ori mai puternic decât forța de conexiune care a existat în sistemul lui Adam HaRishon. Dacă ne-am aflat la primul nivel din acest sistem, după corecție, fiecare dintre noi ar putea urca la al zecelea nivel.4

Lucrând împotriva dorinței, plângem, nu ne bucurăm. Este dificil de lucrat împotriva dorinței și nimeni nu dorește acest lucru. Dacă aș spera să câștig ceva, aș lucra cu bucurie. Dacă însă nu întrevăd nici un câștig și muncesc fără să vreau, atunci sunt trist.

“Divinitatea este prezentă doar într-un loc perfect, nu într-unul deficient sau incomplet, sau într-un loc trist, ci doar într-un loc corespunzător – un loc al bucuriei.” Este scris: „Servește-L pe Domnul cu bucurie; vino înaintea Lui cu cântec. Creatorul poate fi servit doar cu bucurie.” Așa este scris în Cartea Zohar.

În fond, asta înseamnă că vreau să muncesc. Dacă stau și vărs lacrimi, nu se consideră că am făcut ceva, deoarece în spiritualitate nu contează acțiunea în sine, ci intenția. Iar intenția se măsoară doar prin bucurie, în conformitate cu dorința mea: dacă vreau să muncesc sau nu. Dacă muncesc forțat, sub amenințarea bătăii, atunci nu se consideră că am muncit. Este posibil ca în timpul vieții mele din această lume să fac o grămadă de acțiuni dar nu înseamnă că am realizat ceva, pentru că de fapt nu am făcut totul de bunăvoie.

Aceasta este o mare problemă și trebuie să-i acordăm atenție. În caz contrar, vei întreba: „Am făcut atâtea, am sacrificat atâtea! Unde este răsplata mea?” Dar ai meritat-o cu adevărat? Ai vrut să dăruiești, să iubești, să te conectezi cu alții, să te integrezi în grup? Sau ți-ai făcut doar datoria, fără dorință, fără intenție iar munca ta nu a contat? Din această cauză mulți oameni părăsesc această lume la fel cum au venit, cu mâna goală.

Creatorul poate fi servit doar cu bucurie doar dacă vreau să devin o persoană care dăruiește. Însă eu nu vreau și nu pot dărui? Corect. Așa m-a făcut Creatorul în mod deliberat, ca să cer de la El forța dăruirii. De ce nu ceri? Nu-I da drumul până nu o obții.

Iar când primești forța dăruirii și vezi că lumea întreagă are nevoie de ajutorul pe care îl poate primi doar prin tine, vei fericit o dată cu fiecare acțiune a ta. Totul este bine, ne lipsește doar înțelegerea faptului că este necesar să cerem de la Creator forța dăruirii, să plângem și să-L rugăm ca niște copii mici.5
Din Convenția mondială de cabala 2020, “Ne conectăm la rădăcina vieții,” “Day One” 2/25/20, “Ne-am adunat aici,” Lecția 1
1 Minutul 33:27
2 Minutul 44:47
3 Minutul 58:23
4 Minutul 1:00:41
5 Minutul 1:06:30

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed