Știința Cabala și științele corporale

Întrebare: Care este diferența între înțelepciunea Cabala și celelalte științe?

Răspuns: Realizați și stabiliți toate celelalte științe prin cele cinci simțuri fictive, în timp ce, realizați și stabiliți înțelepciunea Cabala printr-un nou simț, pe care-l veți primi de Sus, și prin care explorați lumea superioară (deoarece totul există numai în raport cu ființa creată).

Diferența dintre înțelepciunea lumii noastre (care cuprinde toate științele care au fost deja revelate prin noi și cele care trebuie să fie) și înțelepciunea Cabala este că, în știința Cabala, aveți un sens de dăruire și puteți să vă controlați și să vă explorați pe voi, lumea spirituală, evlavia și această lume.

Pe de altă parte, în știința convențională care studiază această lume, nu există perspectivă externă, nici punct de vedere obiectiv de la care să puteți observa lumea și pe voi înșivă, și să vedeți ce este drept și ce este fals și cum totul este subiectiv. Desigur, totul este absolut subiectiv în raport cu simțurile voastre. Dacă ați avea simțuri suplimentare sau un al șaselea deget, ați descoperi ceva nou.

Asta înseamnă că științele acestei lumi și studiile în această lume care utilizează cele cinci simțuri ale unei persoane sunt foarte limitate și sunt numai destinate să aducă o persoană la o astfel de dezvoltare a ego-ului său, a dorinței sale de primire, că ar trebui să înțeleagă și să realizeze că nu mai poate avansa în simțul de primire pe care-l are acum.

Întrebare: Deci, ce este al șaselea simț pe care-l dobândește o persoană atunci când studiază Cabala?

Răspuns: Al șaselea simț este acest atribut de dăruire. Dacă Lumina strălucește asupra voastră și vă influențează, ea vă dă atributele sale și apoi, primiți atributul de dăruire, pe care-l numim simplu al șaselea simț. Nu este doar un alt simț adițional simțurilor voastre corporale.

Lumina vă dă un atribut suplimentar în care puteți vedea și simți ce este extern dorinței de a primi, ce este exterior vouă.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 14.12.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: