Stiinta Kabbalei este dezvaluita pe etape

Profunzimea realizarii spirituale este determinata de profunzimea dorintei corectate. Cu fiecare noua generatie, sufletele care coboara in lume sunt mai „brute” – mai egoiste. Ca urmare, kabbalistii care au trait inainte de Ari (secolul 16) aveau ego-uri mici si astfel, erau in stare sa dezvaluie elementele creatiei in toate detaliile, inclusiv concepte cum ar fi ecranul, Tzimtzum Alef, Tzimtzum Bet, Or Hozer si asa mai departe.

Ei au folosit aceste forte spirituale, dar nu le intelegeau pe deplin originea si modul de functionare. De aceea nu puteau nici sa le exprime foarte clar. E ca atunci cand vezi un tablou: desi poate esti in stare sa o copiezi, nu stii cum se impart culorile in spectru, care e lungimea de unda a fiecarei culori si cum ne afecteaza asta pe noi toti si cum se transforma in sentimente.

Daca dorinta persoanei nu e suficient de consistenta, groasa (Aviut), atunci e imposibil sa realizeze cauza unui fenomen si sa explice cum se uneste Lumina cu dorinta. Ari a fost prima persoana care a dezvaluit diferenta si conexiunea dintre Lumina Directa si Lumina Reflectata in toata profunzimea sa. El a putut sa faca asta pentru ca avea un suflet deosebit. In plus, traia la inceputul erei Mesia, cand sufletele care necesitau corectare au inceput sa fie revelate in lume.

Inaintea acelor vremuri, a existat o perioada de exil, in care ego-ul nu a fost revelat intr-o forma pregatita pentru corectare. De aceea este scris ca toti kabbalistii dinainte de Ari comunicau Intelepciunea Kabbalah, din punctul de vedere al Luminii Directe (‚Kabalat Ramak’), in timp ce Ari a explicat Kabbalah din punctul de vedere al Luminii Reflectate (‚Kabalat Ari’).

Ulterior, Baal HaSulam a continuat metoda lui Ari si a facut-o sa fie potrivita pentru uzul nostru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed