Stradă numită după Rabaș

Din pagina de FB  Michael Laitman 16/08/19

 

 

Azi, vineri, 16 august 2019, strada pe care se află clădirea centrului Institutului de Educație și Cercetare Cabala Bnei Baruh – numit în Israel Cabala LaAm – Asociația Bnei Baruh – își va schimba numele în „Strada Rabaș” în memoria marelui cabalist Baruh Șalom HaLevi Așlag (Rabaș) – o decizie făcută de municipalitatea orașului Petah Tikva, condusă de Rami Grinberg.

Rabaș a fost un cabalist special, care a acționat pentru unitatea poporului Israel: religioși cu laici, cu toate rasele și facțiunile, toți să fie ca unul. El a fost foarte preocupat ca adevărata Tora a lui Israel – unitatea poporului – să ajungă la urechile tuturor și să sporească unitatea în societate: o putere capabilă să vindece toate problemele lumii.

Ca rezultat al multor ani de muncă devotată a lui Rabaș s-a întemeiat un grup – bărbați, femei și copii – care au vrut să îndeplinească viziunea cabalistului Iehuda Leib HaLevi Așlag (Baal haSulam), așa cum a specificat el în „Scrierile ultimei generații”: o viziune a societății umane unită și corectată. Grupul este cunoscut azi ca „Bnei Baruh” (Fiii lui Baruh Șalom HaLevi Așlag [Rabaș]). Noi, membrii acestui grup, înțelegem că este o cale lungă, după cum a descris-o Rabaș, însuși în primul lui articol „deși nu am atins încă scopul, avem dorința de a-l obține. Iar acest lucru trebuie de asemenea apreciat de noi, fiindcă, deși suntem la începutul drumului, sperăm să obținem acest scop măreț”. (Rabaș, „Scopul societății”, 1984)

Noi, membrii Bnei Baruh, studenți ai metodei de conexiune și a Înțelepciunii Cabala, pe care Rabaș a primit-o de la învățătorul și tatăl său, Baal HaSulam și pe care ne-a transmis-o nouă – avem o dorință puternică și suntem determinați să continuăm pe calea profesorului nostru.

În prezent, ne aflăm într-un mediu asemănător unui laborator, învățându-ne pe noi, înșine cum putem crea o nouă societate unificată și cum putem mări înțelegerea noastră despre ceea ce înseamnă această societate, pentru că încă suntem nedemni să fim o astfel de societate.

Rabaș este profesorului nostru, sursa și fântâna din care primim toată metoda. Prin urmare, suntem foarte emoționați și încântați de faptul că locuitorii și autoritățile municipale din Petah Tikva ne recunosc ca pe o forță pozitivă și un plus valoros pentru oraș, hotărând să schimbe numele străzii în care se află clădirea centrului nostru mondial, cu numele profesorului nostru, Rabaș.

Ne vom strădui să oferim înapoi locuitorilor orașului și tuturor celor care  îl știu pe profesorul nostru și știu pentru ce a luptat el, eforturile noastre maxime pentru a realiza viziunea profesorilor noștri despre o nouă societate unificată. Sper foarte mult că vom ajunge într-un stat în care numele mare al lui Rabaș va fi promovat în lume, ca fiind cel care a deschis calea Torei, metoda corecției și că metoda lui va duce la unificarea societății umane în Israel și în întreaga lume.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed