Străduinţa pentru țara lui Israel

Întrebare: Întreaga istorie modernă a renașterii Israelului și a așezării țării pare irațională. Există o atitudine ambiguă a mișcărilor religioase față de această problemă: unii sunt gata să-și dea viața pentru fiecare bucată de pământ iar alții nici măcar nu vor să intre în Țara Israelului până nu va veni Mesia. De ce o singură religie are diferențe atât de mari?

Răspuns: Oamenii înțeleg și interpretează Tora în mod diferit.

Pe de o parte, se spune că nu există o poruncă mai mare decât stabilirea în această țară atât în sens spiritual cât și fizic. Pe de altă parte, există multe mișcări diferite în iudaism, dintre care unele cred că nu poți ajunge în țara lui Israel până nu va veni Mesia.

Noi, Cabaliștii, interpretăm Tora în sensul spiritual al cuvântului. Iar în sens fizic, nu este nicio diferență dacă locuiți în acest loc de pe Pământ sau în altul. Singura diferență este felul în care îți simți apropierea față de calitatea dăruirii, calitatea iubirii. Țara lui Israel se numește Eretz Yisrael. „Eretz”, „Ratzon” înseamnă dorință. Yisrael (Yashar Kel) este o dorință îndreptată direct către Creator.

Dacă aveți o dorință îndreptată direct către Creator, atunci lumina superioară se manifestă în această dorință ca o umplere specială, care se numește Creator. Se spune că, Creatorul este în pământul Israelului permanent.

Acest lucru trebuie înțeles în sensul spiritual al cuvântului. Acesta este modul în care Cabala interpretează Tora. De aceea, Cabaliștii s-a străduit întotdeauna să vină aici.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” KabTV 25.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed