Structura universului, partea 5

Dorința Malchut-ului de a deveni independentă

Întrebare: Să presupunem că primesc, fără măcar să simt de la cine și nici nu mă interesează. Este ca atunci când dai ceva unui animal și pentru el nu contează cine ești.

Dar lumina începe să dezvolte Malchut-ul, ceea ce face ca în ultima etapă ea începe să înțeleagă cine îi dă și că vrea să devină similară Creatorului.

Răspuns: Da, este așa, contrar cu dorința sa originală. Pentru a face asta, ea trebuie să abandoneze acțiunile pe care le-a făcut anterior.

Prin urmare, Malchut se restricționează pe ea, însăși și încetează să mai primească și, astfel, într-un final, cumva se aseamănă cu forța superioară în care nu este nicio dorință să primească.

Apoi ea începe să se dezvolte, ceea ce este dictat de motive complet diferite. Malchut decide că trebuie să fie absolut independentă, altfel ea nu există.

Dacă ea pur și simplu primește sau pur și simplu se oprește din primire, așa cum se întâmplă în cele patru etape ale luminii directe, ea acționează în complet acord cu instrucțiunile luminii directe. Prin urmare, acestea sunt ceea ce se numesc cele patru etape ale luminii directe.

Când poate să devină independentă? Numai dacă ea va contracara lumina. Cum poate face asta? Este de acord cu toate acțiunile sale numai atunci când ea însăși îi permite să o influențeze.

În măsură în care ea se poate proteja pe ea, însăși de influența luminii și se pune pe ea, însăși într-un asemenea fel, încât întâi să prevină impactul ei, apoi să-l rezolve, prin asta vă manifesta independența ei, înțelegerea ei asupra Creatorului și aprobarea acțiunilor Lui.

Adică atunci când îmi limitez lipsa independenței și încetez să fiu un animal, eu devin un om. „Om” este „Adam” în ebraică și vine de la cuvântul „similar – Domeh” cu Creatorul. În măsura în care mă pot restricționa față de o primire animalică, inconștientă și mă fac un recipient conștient, eu sunt numit Adam.

Acesta este un control absolut, o înțelegere a ceea ce fac și o manifestare a proprietăților Creatorului în mine.

De pe KabTV „Bazele Cabalei” 11/27/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: