Structura Universului, Partea 8

Postfață

Întrebare:  Puteți rezuma materialul parcurs, pentru cei care îl aud pentru prima dată?

Răspuns:  În primul rând, am explicat adesea etapele dezvoltării luminii directe. Alte descrieri merită văzute și ele. Vă sfătuiesc cu tărie să faceți acest lucru deoarece, de fiecare dată, materialul este exprimat oarecum diferit.

În al doilea rând, oamenii trebuie să ia cunoștință de termenii în ebraică, deoarece Cabala este descrisă în ebraică și aramaică. Dar, deocamdată, cel puțin ebraica este suficientă.

Este necesar să prelucrăm bine acest subiect, deoarece este cel mai important. Toate lumile și tot ceea ce se întâmplă în continuare se bazează pe cele patru etape ale luminii directe. De ce patru? Deoarece Keter (stadiul zero) dăruieşte și toate celelalte patru etape (Hochma, Bina, Zeir Anpin, Malchut sau 1, 2, 3, 4) sunt primite de la Keter. Trebuie să știi asta.

În continuare parcurgem modul în care aceste cinci etape sunt reflectate în dezvoltarea materiei, în dezvoltarea noastră umană, în evoluție. Ele determină absolut tot ce există, de la o mică particulă microscopică a naturii la întreaga natură, în general, incluzând societatea, familia și fiecare persoană. Orice am lua, putem spune întotdeauna: Există cinci etape în dezvoltarea dorinței și, prin urmare, știm cum ceva se întâmplă sau chiar cum se va întâmpla ceva.

Întrebare:  Interacțiunea dintre dorința de a primi și de a dărui creației și Creator este imprimat ca o asemănare a relației dintre oameni?

Răspuns: Este imprimată în toate formele de materie și ale dezvoltării acesteia. Orice interacțiune include toate cele cinci etape.

[248283]
Din programul TV „Bazele Cabalei”,11/27/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed