Sub conducerea faraonului

168Rabash, articolul 923, „Și El a spus:„ Când le eliberezi pe femeile evreiești ””: „Faraonul a poruncit întregului său popor, spunând:„ Fiecare băiat care se naște, aruncă-l în Nil și fiecare fată, păstreaz-o în viață ”.

Un fiu (Ben în ebraică) înseamnă cel care aspiră la Creator. Un om (Gever în ebraică) provine din cuvântul „Mitgaber” (a învinge) și înseamnă cel care rezistă egoismului și vrea să se ridice deasupra lui.

Acei oameni care, indiferent de atributele genului lor, doresc să se ridice la calitatea Creatorului, dăruirii și iubirii, sunt numiți bărbați pentru că își depășesc egoismul, lucrează la el și încearcă să ajungă la următorul nivel altruist. Egoismul nostru, numit faraon, poruncește înecarea acestor oameni, distrugându-i în noi înșine.

Întrebare: Înseamnă că există în noi o astfel de forță care încearcă să distrugă aceste aspirații de a ieși din egoism în prealabil?

Răspuns: Desigur. Egoismul care ne controlează este principala noastră forță.

Comentariu: Dar forța egoismului se află sub controlul unei forțe și mai mari, Creatorul.

Răspunsul meu: Este corect. Cu toate acestea, în general, faraonului i se oferă posibilitatea de a domni asupra unei persoane.

Întrebare: Deci sub autoritatea cui se află omul: a Creatorului sau a faraonului?

Răspuns: Suntem sub autoritatea Creatorului, care a făcut-o astfel încât să fim sub autoritatea faraonului.

KabTV „Stări spirituale” 26/03/2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: