Sub influența educației prin lumină

622.02Comentariu: Să presupunem că o persoană v-a auzit și a simțit brusc ceva neobișnuit, exact ceea ce a vrut întotdeauna să audă. Acest sentiment, după care se ghidează, este adevărul pentru el, până când alți oameni vin și spun: „Gândește-te mai bine”, ceea ce începe să pornească logica persoanei, rațiunea sa. Iar acest raționament al altor oameni oprește o persoană în dezvoltarea sa.

Se întâmplă adesea ca o persoană să înceapă să prezică ceva în avans. El se condamnă pe sine dinainte la eșec, pentru că încearcă să construiască totul în mod logic. Și întotdeauna spuneți: „Fă-o, și motivul va veni”.

Răspunsul meu: Da, pentru că, de regulă, folosești rațiunea pe care ai acumulat-o în prealabil și care se bazează pe dezvoltarea ta egoistă unilaterală anterioară. Mintea este unilaterală și, prin urmare, nu puteți face nimic cu ajutorul programului anterior. Ar trebui să vă închideți mintea, să începeți să vă perfecționați și să vă ocupați doar de atragerea forței superioare care va face acest lucru pentru voi.

Iar dacă, în timp ce atragi forța superioară, lucrezi cu mintea ta anterioară din trecut, atunci nimic nu va funcționa. Atunci vei cădea de tot, atât din activitatea ta egoistă trecută, cât și din cea viitoare.

Închide ochii, urmează-l orbește pe învățătorul tău și realizează că nu există altă cale. Sper că, în curând, acest lucru va fi înțeles nu numai de studenții mei, care încă nu au realizat asta, ci de întreaga lume. Oamenii nu vor avea altă alegere; vor simți că și-au mâncat budinca și că nimic bun nu va mai străluci pentru ei.

După ce vor fi terminat cu economia lor egoistă, adică cu toate calculele lor egoiste despre cum să existe în cel mai bun mod, vor ajunge să realizeze răul din natura lor și necesitatea de a ieși din ea. Dar cum poți ieși din propria piele? Asta este ceea ce trebuie să le explic.

Nu vor mai exista îndoieli; va exista o cerere care va spune pur și simplu: „Fă cu noi ce vrei!”—întocmai așa.

După cum scrie Baal HaSulam, trebuie să ne așezăm și să studiem, iar acest lucru ne va reforma. Pe măsură ce ne reeducăm, societatea, mass-media, totul se va schimba. Ne vom digera pe noi înșine și, încet, dar zilnic, vom gusta această schimbare pentru nou, vom reconstrui sistemele de relații sociale, de influență a guvernelor asupra oamenilor, de interacțiune a statelor între ele, și vom reconstrui treptat totul sub influența educației prin lumină.

Din „Am primit un apel. Crede în sentimente! Ferește-te de minte!” 10/7/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: