Succes = Muncă + Rugă

Trebuie să încercăm să construim cât mai mult posibil relații corecte, calități corecte, Hassadim, între noi în grup, și nu să așteptăm. De obicei, Klipa interior convinge o persoană: „Așteaptă și vei primi totul. Creatorul va avea milă de tine și te va ajuta ”.

Dar fără cererea noastră, fără a ne trezi de jos, adică fără a începe să lucrăm, nu vom primi ajutor de sus. Trebuie să știţi asta.

Oamenii stau pe loc de ani buni, așteptând ca Creatorul să le dea spiritualitate. Dar nu aţi început să lucraţi! Trebuie să începeți și, atunci când vedeți că totul este pe cale să se prăbușească, și o povară insuportabilă urmează să cadă pe spatele vostru, atunci Creatorul vă va ajuta. Acest moment trebuie menținut și realizat. Acesta este secretul lucrării spirituale: noi începem iar Creatorul termină; acest lucru este valabil în fiecare acțiune.

Trebuie să acţionez ca și cum totul ar depinde de mine. Și, dacă la jumătatea drumului, brusc realizez că nu pot face față singur, atunci voi adăuga o rugăciune acțiunilor. Astfel, munca și rugăciunea mea împreună, creează condițiile pentru ca acest lucru să fie realizat. Amintiți-vă acest lucru, începeți să-l implementați și veți vedea cum vă va deschide calea. Pas cu pas, cu siguranță veți merge mai departe.

O persoană așteaptă mulți ani și nu vrea să înceapă singură lucrarea, așteptând un miracol de sus. Egoismul nostru ne convinge: „Așteptați, Creatorul va avea milă de voi, El va veni, va face totul și vi se va dezvălui pe Sine”. Dar asta nu se va întâmpla! Până când nu începem să lucrăm, și vedem că nu suntem capabili să facem față și apoi să cerem ajutor, Creatorul nu va veni să o facă.

Se spune: „Domnul va termina pentru mine”. Dar tocmai: „El va termina”. Este responsabilitatea mea să o încep. Prin urmare, oricine se plânge că studiază de mulți ani și nu a văzut nici un succes, pur și simplu nu a funcționat corect. El ar trebui să înceapă lucrarea, să vadă că nu iese nimic din ea, să ridice o rugăciune și să ceară Creatorului să ia parte la ea. Atunci vei vedea că El te va ajuta.

Creatorul dorește să participe la munca ta, dar numai împreună cu tine, în același fel în care noi o facem cu copiii. Dacă un copil începe el însuși ceva și apoi un adult îl ajută, atunci copilul înțelege cum trebuie făcut și învață. Această lucrare se numește lucrarea Creatorului, nu a unui om. La urma urmei, Creatorul o face! Dar numai atunci când persoana are într-adevăr nevoie de ajutor.

Din Lecţia zilnică de Cabala 10/7/20Sukkot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed