Sukkah comună în inima comună

947Sukkah este o structură formată din patru pereți și o acoperire specială (Shach). Chiar și trei pereți sunt de ajuns pentru că dacă există primele trei faze în Kli,, atunci a patra fază Dalet este deja construită în interiorul lor. Principalul lucru este că există trei pereți și un acoperiş.

Sukkah reflectă structura Kli-ului spiritual, care se numește Neshama, sufletul. Trebuie să construim acest suflet din dorințele noastre comune în grup și apoi vom dezvălui lumina interioară, Creatorul, în conexiunea noastră corectă.

Omul construiește Sukkah pe pământ, adică pe baza materialului gata făcut, deoarece pământul este întotdeauna sub picioarele sale. Pe el construiește deja  Sukkah: patru pereți și o acoperire din resturile hambarului și cramei, adică din rămășițele producției de pâine și vin, care sunt hrană pentru om.

Structura Sukkah este similară cu modul în care sunt aranjate calitățile unei persoane dacă dorește să le conecteze și să le îndrepte către Creator. Apoi vede cum calitățile lui sunt legate în interiorul lui: Hochma, Bina, Daat, Hessed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod și Yesod pentru a forma o structură în care va începe să simtă Creatorul.

Nu atingem lumina superioară în sine sau pe Creatorul Însuși, ci doar impresia dorințelor noastre din împlinirea lor.

Când aceste calități se combină în diferite forme, începem să simțim ceea ce este în interiorul lor și, astfel, îl dezvăluim pe Creator. Fiecare Sefira începe să strălucească.

Dacă încercăm să apropiem dorințele dintre prietenii din grupul de zece pentru a îi conecta unul cu altul, atunci în conexiunea lor începem să vedem că acesta nu este doar egoismul nostru, ci dorințe capabile de dăruire, unitate și iubire. Aceste dorințe pot fi influențate de Forța superioară, care va crea din ele astfel de forme și tipuri de conexiuni și calități care înainte ne erau necunoscute.

Vedem ce legătură există între unitatea noastră și calitățile pe care le putem dezvălui între noi pentru a simți și a atinge Forța care este deasupra noastră, conform echivalenței de formă.

Pereții și acoperământul Sukkalei sunt dorințe diferite legate între ele în toate modurile posibile. Dacă reușim să construim zidurile Sukkalei din dorințele noastre și fiecare este gata să facă din ei înșiși un stâlp sau o fundație pentru o structură comună, adică conexiunea noastră, atunci este deja posibil să construim un acoperământ peste ele. .

A fi stâlp înseamnă a fi un suport pentru această structură, a o susține cu toată puterea, astfel încât să stea în picioare și să servească tuturor. Ne construim casa comună împreună, astfel încât nici măcar o mișcare să nu fie în beneficiul cuiva, ci doar pentru noi toți împreună.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 10/9/22, “Sukkot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: