“Suntem cu toții o conștiință?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Suntem cu toții o conștiință?

Natura se raportează la umanitate ca un sistem unic și întreg. Cu toate acestea, perspectiva noastră actuală este fragmentată, deoarece suntem detașați în simțirea noastră de integritatea naturii.

Natura este o calitate altruistă pură, în timp ce natura noastră este opusă – egoistă. Cu alte cuvinte, natura se raportează la noi într-un mod de a dărui și a iubi, iar atitudinea noastră este opusă, unde dorim să ne bucurăm unul pe seama celuilalt și a naturii.

În consecință, chiar dacă natura se raportează la noi ca un întreg unic, nu facem o astfel de distincție și existăm în opoziție constantă cu natura. Opoziția noastră față de natură este, de asemenea, cauza tuturor problemelor și suferințelor pe care le trăim.

Cu toate acestea, natura ne dezvoltă spre o stare în care egoismul nostru va fi înlocuit cu calitatea altruistă a naturii și ne vom percepe pe deplin pe noi înșine – întreaga umanitate – ca o singură conștiință. Când vom ajunge la această schimbare a conștiinței, vom descoperi o nouă existență armonioasă, care vine din respectarea legilor naturii.

În prezent, suntem într-o tranziție de la conștiința noastră egoistă individualistă la o conștiință altruistă care este echilibrată cu natura; cu toate acestea, dorințele noastre nu au ajuns încă să fie pregătite suficient pentru un astfel de nivel.

Pentru a ajuta și a accelera această schimbare inevitabilă a conștiinței, astfel încât să o experimentăm plăcut și conștient, trebuie să învățăm înțelepciunea conexiunii. Înțelepciunea conexiunii explică modul în care natura funcționează într-o manieră altruistă, modul în care natura noastră este opusă și modul în care putem face trecerea de la a ne percepe pe noi înșine ca ființe egoiste separate, la a ne percepe pe noi înșine ca un singur sistem și suflet care este echilibrat cu natura. Fără o astfel de învățătură, ne putem aștepta ca tot mai multe suferințe și probleme să intre în viața noastră, deoarece ego-ul uman va continua să crească în opoziție cu natura.

Pe baza lecției online „Fundamentele Cabalei” cu Cabalistul dr. Michael Laitman pe 17 martie 2019.

Scris / editat de studenții Cabalistulu dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed