Suntem martori ai nașterii unei ere noi

Deoarece dezvoltarea omului este in conformitate cu programul de guvernare al naturii, din ce in ce mai multi oameni se simt nefericiti, goi si in depresie. Ei aspira spre a stinge aceasta senzatie cu droguri si terorism.

Criza din familie, educatie, societate, arta si amenintarea cu distrugerea printr-o catastrofa ecologica sau nucleara sunt de asemenea consecintele acestei stari?

Atata vreme cat omul urmeaza dezvoltarea egoista si folosirea dorintei sale, natura in sine creaza o atmosfera amenintatoare in jurul lui. Ca rezultat, omul este obligat sa-si recunoasca locul in sistemul naturii si sa perceapa egoismul sau ca fiind singurul rau. Prin supunerea noastra la suferinta, egoismul ne impinge sa cautam metoda corectiei sale si unitatea corecta cu natura.

Este evident din istorie ca procesul dezvoltarii are loc gradual, ferm si lin, insa uneori are loc un salt care ne transforma catre o noua calitate. Ca rezultat, o era o inlocuieste pe alta. Sunt cunoscute diferitele perioade ale dezvoltarii universului: erele geologice si perioadele dezvoltarii florei, faunei si de asemenea ca umanitate.

Aparent evolutia are un scop specific si totul se dezvolta conform programului dat. Uneori se intampla o tranzitie abrupta catre urmatorul nivel in acest proces ca rezultat al unor evenimente extraordinare. Astazi suntem in una din aceste stari revolutionare.

Aceasta stare este cauzata de cursul natural al dezvoltarii dorintei; vine de la natura, de la Creator. Cu toate acestea, aceasta dezvoltare este fundamental diferita de cea cu care suntem obisnuiti, pentru ca cere o noua forma a participarii noastre. Omenirea nu intelege exact ce se intampla, iar totul este chiar confuz. Pana la urma este o schimbare in absolut toate zonele in acelasi timp.

Nu este ca orice altceva care s-a intamplat pana acum. Anterior, s-a intamplat o descoperire revolutionara intr-o zona particulara. De exemplu, dezvoltarea umanitatii a fost influentata gradual de inventia motorului pe abur, apoi electricitatea, apoi radioul. Asa, ca pas cu pas, aceste inventii au patruns in lumea noastra si in vietile noastre.

Insa, astazi se petrec schimbari absolut oriunde și in acelasi timp. Cel mai important este ca nu putem controla nimic in vietile noastre, in familie, in tara, in lume, in sistemul financiar, industrie, cultura, educatie si in comert. Nu intelegem schimbarile care au loc. Deci nu este de mirare ca in multe tari un numar mare de oameni se ridica si protesteaza impotriva schimbarilor. Ei se simt ca si cum vechea lume se prabuseste si dispare, iar in locul ei vine o lume noua si mai rea. Oriunde, in special in Europa si America, acele forte, insemnand acele segmente ale populatiei care au oferit strea precedenta a lumii, se ridica pentru a protesta, deoarece nu inteleg ce se intampla, ce va urma sau ce sa faca.

Asta este intr-adevar o mare problema. Pana la urma am ajuns la o asemenea stare in procesul natural al evolutiei, unde omul are o oportunitate de a se dezvolta dupa bunul plac. Cu toate acestea, fiecare are propria dorinta si toata lumea face ce vede ca i se potriveste.

Pare ca este o tara, un guvern si diferite comunitati care sunt obligate sa aiba grija de oameni, insa nimic nu ajuta. O forta omniprezenta, numita mass media, se ridica si incepe sa contureze opinia publica, sa judece pe oricine si sa execute sentintele sale.

Asta arata in ce fel societatea noastra este sparta, dezorganizata si in colaps. Trebuie sa cautam sa construim relatii noi intre toate partile societatii, pe toate nivelele, incepand cu cel mai privat si intim nivel al relatiei omului cu el insusi, intr-o familie, la serviciu si oriunde. Niciuna din legile care au fost inainte, chiar si cele de acum cativa ani, nu mai functioneaza.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa acceptam asta ca pe o evolutie naturala la care am ajuns. Natural, nimeni nu si-o doreste. Toata lumea a crezut ca liberalismul si democratia sunt minunate. Insa, acum, se pare ca democratia ne-a provocat rau. Nu ni se mai potriveste, cel putin in forma prezenta.

Aparent, toate acestea trebuie sa se schimbe, iar asta este parte a cursului natural al evolutiei. Prin urmare, trebuie sa ne dam seama de urmatorul stagiu. Intelepciunea Cabala ne spune despre asta, deoarece explica intregul proces al dezvoltarii prin care suntem destinati sa trecem, de la inceputul creatiei și pana la finalul ei.

De aceea, astazi Intelepciunea Cabala este necesara oamenilor. Fara ea, intreaga omenire ar fi total confuza, nestiind ce sa faca. Daca nu incepem sa invatam din Intelepciunea Cabala in ce stare ne aflam si ce sta in fata noastra, ni se va aduce foarte multa suferinta si mizerie.

Legile naturii sunt constante si definite. Nu-si schimba cursul, iar societatea ar trebuie sa se dezvolte numai in aceasta directie. Daca nu suntem de acord cu directia in care natura ne impinge, nu ne va face niciun bine. Trebuie sa intelegem ca nu putem sa dezbatem cu natura, deoarece este mult mai puternica decat suntem noi.

Prin urmare, este necesar sa studiem legea dezvoltarii si sa incercam sa o implementam. Apoi vom vedea ca avansam cu adevarat si ca nu mergem inapoi.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 1/22/17, “Mismah Arosa” (Documentul de la Arosa)

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed