Suntem nascuti egoisti?

Comentariu: Conform cartii Introducere in Psihologie, altruismul si ajutorul reciproc nu sunt doar in randul oamenilor ci se regasesc si la animale.

Adma Smith (1795) in Teoria sentimentelor morale a scris: “Cat egoism poate fi inchipuit in cineva, exista evident anumite principii in natura fiecaruia, care il fac sa il intereseaze averea altora, si sa-I redea fericirea necesara lui, cu toate ca nu deriva nimic din asta decat placerea de a privi”.

Exista dovezi ca animalele isi poarta una alteia de grija, asta insemnand dezvoltarea cooperarii dintre ele, afisand loialitate grupului si inclinatia de a se ajuta reciproc. A numi acest comportament egoism este ca si cum am descrie orice forma de viata de pe pamant ca energia solara a carei structura a fost transformata.

Raspuns: Conform Intelepciunii Cabalei intreaga noastra lume este egoista, asa cum a spus Creatorul : “Am creat inclinatia raului” si doar asta! Binele din lumea noastra, totusi, poate iesi la iveala doar ca rezultat al actiunile cabalistilor, care prin studierea Intelepciunii Cabalei invata cum sa atraga inclinatia buna (Lumina Superioara, Lumina inconjuratoare) prin ei, catre lumea noastra.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: