Sus pe 125 de trepte ale credinței

Credința deasupra rațiunii este etapa spirituală pe care trebuie să o construim deasupra etapei noastre prezente care este numită “rațiune”.

Pe nivelul superior, nu eu conduc dorințele, senzațiile și rațiunea mea; doar Creatorul conduce. Acesta este cel mai înalt nivel pentru mine în care “Nu este nimeni în afară de Creator, binele care face bine”. Este numit nivelul credinței. Eu mă pot comporta față de ce a furnizat el, că eu “cred”, adică eu obțin proprietatea dăruirii sau Bina.

Mă ridic deasupra mea și spun: “Am ochi, dar nu văd. Am urechi, dar nu aud”; adică eu accept autoritatea Creatorului. Și în măsura în care pot decide pentru mine însumi că doar Creatorul acționează în toată realitatea, nivelul meu spiritual de credință este mai înalt decât rațiunea.

Prin urmare, toată munca mea, din acest moment până la sfârșitul corecției, este să obțin un nivel tot mai mare de credință deasupra rațiunii. Sunt un total de 125 de trepte de urcat astfel încât de fiecare dată puterea noastră de dăruire, care este numită credință, depășește puterea primirii, care este numită rațiune.

Până la urmă noi nu înțelegem Creatorul și nu Îl simțim. De fiecare dată noi trebuie să Îl înțelegem de la capăt, venind de la o stare de necunoscut complet și insensibilitate, la o stare de rațiune și senzație, adică de la o stare inconștiență într-o stare de conștiință.

Și, prin urmare, eu trebuie să accept pe deplin guvernarea Creatorului, conducerea sa peste întreaga mea lume. Asta se numește credință. Eu dețin, în măsura în care pot, în cunoaștere și în simțire că Creatorul este singurul conducător în lume.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 5/20/20, Scrierile lui Rabash “În ceea ce privește deasupra rațiunii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed