Text tipărit, audio sau video?

962.8Întrebare: Există vreo diferență în modul de a citi o carte sau alta? De exemplu, Studiul celor Zece Sefirot sau Cartea Zohar.

Răspuns: Ca în orice știință, există anumite reguli și abordări. De-a lungul celor 30 de ani de când funcționează organizația noastră, am făcut multe în această privință.

Am publicat prima mea carte în 1983 și am scris-o cu doi ani mai devreme. Astăzi există alte suporturi pe lângă textul tipărit, dar acesta rămâne în continuare principalul suport.

Prin urmare, puteți asculta toate prelegerile și orele mele – și există multe, multe mii – în format audio sau le puteți viziona în format video, adică simțind pe deplin că sunteți prezent la lecție, în clasă și să vedeți cum se întâmplă totul. Realizăm aceste înregistrări de douăzeci de ani.

Am fost unul dintre primii oameni din țară care au obținut propriul meu site web: kabbalah.info.

Întrebare: Aceasta privește lecțiile. Dar cărțile? Există vreo diferență între a le primi prin alte suporturi sau pentru a citi un text tipărit?

Răspuns: Practic, nu citim cărțile mele. Învăț ămdoar din surse primare, din scrierile lui Baal HaSulam și Rabash. Și cărțile scrise în jurul surselor primare sunt pentru toți ceilalți.

Sursele primare pe care le studiem sunt destinate persoanelor care încep să studieze Cabala. Acestea te introduc foarte profund în această știință.

Cineva care începe să citească aceste cărți vede că studiul Cabalei îl invită să se familiarizeze cu lumea în care existăm, dar pe care nu o simțim.

Există în afara noastră, ne influențează și noi o influențăm. Respirăm în ea, lucrăm la unison. Tot ceea ce fac este dat de sus. Chiar și mișcările pe care le fac cu mâinile mele acum, precum și gândurile mele, sunt controlate de sus.

După ce am construit în plus o anumită atitudine față de lumea superioară, pot să o influențez și eu, adică să intru într-o conexiune corectă cu ea, să simt ce vrea sistemul superior de la mine și cum îmi pot schimba destinul.

Întrebare: Să presupunem că cineva citește o sursă principală sau o ascultă în format audio. Există inserții muzicale, pauze etc. Care format îl va influența cel mai mult?

Răspuns: Depinde de om. Dacă studiază în modul corect, nu contează ce format folosește. Toate acestea îl vor duce la un concept comun. Este la fel ca atunci când privim o pictură; culorile și compoziția acesteia ne afectează împreună. Poate că nici măcar nu știm cum.

KabTV „Întrebări despre cărțile cabalistice” 22/10/2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: