Tik Tok – Provocarea “Săritura declanşată”: O trezire la nevoia reglementării internetului

Din pagina mea de Facebook Michael Laitman 2/19/20

Dacă obișnuiam să ne atenționăm copiii cu privire la discuţii cu străinii și să  nu meargă pe aleile laterale, astăzi ei stau acasă cu dispozitivele mobile și toate pericolele sunt la îndemâna lor.

Cea mai recentă tendință virală periculoasă, Tripping Jump Challenge/Provocarea “Săritura declanşată” –nt (sau, Skull Breaker Challenge/ Provocarea “spargerea capului” -nt), distribuită pe aplicația de socializare Tik Tok, a dus deja la moarte și vătămare.

În provocare, trei persoane se aliniază și sar deodată. Participantul de la mijloc nu este conștient de farsă, i se spune că se înregistrează pur și simplu un videoclip cu saltul în mișcare lentă. După săritură, cei doi din părțile laterale pun piedică participantului neavizat de la mijloc, în timp ce sunt în aer, astfel încât acesta să cadă pe spate.

„Scenariul cu Cel mai bun caz”, dacă ai putea să îl numești așa, este șocul și zeflemirea celui care a fost păcălit. Acesta este și motivul pentru care participantul care este păcălit, adesea nu este prieten al celor care pun la cale păcăleala, ci o victimă a intimidării.

Cu toate acestea, cel mai rău scenariu este mult mai grav: moartea și vătămarea gravă.

Natura tragică a acestui fenomen ne arată cum suntem incapabili să ne controlăm pe noi înșine ca societate.

Nu este prima provocare virală care a dus la rănirea și uciderea participanților săi. De asemenea, încă o dată, a fost nevoie de moarte și vătămare pentru a ne trezi în faţa problemei și să încercăm să aplicăm o soluție de cârpeală, până când are loc următorul caz.

Avem mijloacele la dispoziție pentru a restricționa Internetul, astfel încât astfel de fenomene negative să rămână departe de copiii și adolescenții noștri.

Putem cere ca organizații internaționale să supravegheze internetul, determinând și monitorizând ce este permis și ce este interzis.

De asemenea, putem face acest lucru nu numai când este vorba despre violență gravă și porno, ci și despre tot ceea ce este dispreț și calomnie.

Am putea crește conștientizarea tinerilor pentru a fi mai bine echipați să facă față libertății pe care o au pe internet.

Dar noi nu facem asta.

Mai mult, dacă am dori, am putea face o revoluție prin iniţierea unei noi forme de educație, construite peste sistemul de învățământ așa cum îl știm, în plus faţă de influențele media și culturale care ne modelează valorile – educația care îmbogățește conexiunea, care are ca scop clarificarea modului în care viitorul pozitiv depinde de dezvoltarea activă a conexiunilor sociale pozitive.

Întrucât majoritatea plângerilor cu privire la vătămarea cauzată de astfel de incidente provin de la părinții în cauză, atunci acest apel este adresat în primul rând părinților: Cu grija voastră comună pentru copiii voştri uniți-vă și împreună spargeti consensul social că totul este permis. În caz contrar, mâine copilul tău ar putea fi foarte bine următoarea victimă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed