Timp= Miscare= Loc

Talmud Eser Sefirot, Volumul 3, Partea 8, Întrebarea 36: „Loc.” Timpul, mişcarea şi locul sunt practic aceeaşi noţiune, care determină schimbarea relativă şi reînnoirea formei (dorinţele). Cu toate acestea, atunci cînd este vorba de ordinea descendenta a nivelurilor, aceasta se numeşte schimbarea de „loc”, întrucât, atunci când vorbim de cauză şi efect, se numeste „ordinea de timp.”

De ce timpul, mişcarea şi locul sunt practic aceeaşi noţiune? Este asa, deoarece acestea sunt schimbarile care au loc in dorintele noastre, Kelim. Dorinta de a te bucura sufera schimbari. Dar de ce mă gândesc şi simt o schimbare ca fluxul de timp, şi alta – ca o schimbare de loc, de mişcare? De ce văd tot ce se întâmplă ca o schimbare de timp, mişcare şi loc?

Nu este mişcarea un loc? La urma urmei, dacă as schimba locul meu, înseamnă că eu sunt în mişcare. Cu toate acestea, am spus, „Nu, aceasta este o categorie complet diferita.” Toate categoriile sunt schimbări care au loc în voinţa de a te bucura. În legătură cu ce? Numai în ceea ce priveşte calitatea de a darui, în sensul gradului sau de incluziune în Bina.

Malchut poate deveni inclus în Bina în trei forme, care sunt numite timp, mişcare, şi loc  „Ele dau lui Malchut senzatii diferite.. Ce fel? Atunci cînd este vorba de ordinea de coborâre a nivelurilor, adică modificările succesive ale starilor, aceasta se numeşte schimbarea de „loc „, care este atunci când nivelul cuiva sau starea interioara se schimba .In timp ce, atunci când vorbim de cauză şi efect, de ceea ce se întâmplă prima data şi a ceea ce se întâmplă în continuare, în sensul că aceasta nu este ca schimbarea de locuri, ci de ordine a lor, acesta este numita şi „ordinea de timp.” Dacă vorbim despre ce fel de stare a fost prezenta în fiecare loc, aceasta se numeşte „loc.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: