Tișa BeAv (Ziua a noua din luna Av)

Înțelepții noștri au spus (Pactul Yoma) că Al Doilea Templu a fost distrus din cauza urii nefondate. Asta în ciuda faptului că poporul în întregime era angajat în Tora, Porunci și dăruire, dar ei nu o făceau altruist, ci de dragul recompensei; deci ei au împlinit toate acțiunile, mai puțin unitatea și, de aceea, această muncă s-a transformat din elixirul vieții în otravă mortală.

Tora poate fi deci și otravă mortală, poate să fie un medicament care ajută la omorârea unei dorințe egoiste și poate să fie poțiunea vieții care însuflețește dorința de dăruire. Ea este asemenea Luminii Superioare. Dacă ea ajunge la dorința de primire cât aceasta este încă egoistă și nu dorește să fie corectată pentru dăruire, atunci ea întărește inima omului, conducându-l la recunoașterea răului. De îndată ce omul își recunoaște răul și vrea cu adevărat corectarea, aceeași Lumină se schimbă într-un înger bun. (Minutul 25:00)

Însă, întâi de toate, trebuie să ajungem la recunoașterea răului; numai asta poate duce la rugăciune, la cererea corectării. Recunoașterea răului poate fi din calitățile mele egoiste, din faptul că nu vreau să mă corectez sau din cauză că vreau deja să mă corectez, dar nu am destulă putere pentru asta. Puterea nu este cerută pentru corectare, ci pentru a cere Luminii Superioare să mă corecteze. (Minutul 27:40)

Ziua de Tișa BeAv este durerea pentru sufletul sfărâmat, abandonat de Lumina Superioară, adică de prezența Creatorului. Trebuie să o aducem înapoi! Este faptul că noi nu vrem să o aducem înapoi, nu vrem să refacem sufletul sfărâmat – aceasta este ruina, este crima pe care ar trebui să o regretăm. Nu vrem să cerem Creatorului corectarea, refuzăm chiar să ne apropiem de această cerere. Aceasta este adevărata distrugere.

Ar trebui să plângem nu pentru distrugerea unei clădiri, ci pentru noi înșine, pentru sufletul nostru sfărâmat, pe care am putea să-l refacem, dar nu o facem. (Minutul 32:40)

Din a doua parte a Lecției zilnice de Cabala 22/07/18 – Subiect „Tișa BeAv”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: