Toata lumea trebuie sa devina Moise

Tora, Deuteronomul 5:26: O, de ar fi inima lor aşa, ca să se teamă de Mine şi să păzească toate poruncile Mele în toată vremea, ca să le fie bine şi lor şi fiilor lor în veci !

Frica este calitatea de veneratie inaintea faptului ca persoana are posibilitatea sa se corecteze pe sine, dar pierde in mod constant posiblitatea de e a se uni cu forta superioara, sa se ridice la nivelul ei si sa devina precum Moise.

Se spune in Tora ca toata lumea trebuie sa devina Moise, pentru a se corecta complet.

Intrebare: Moise a spus mereu, “Am vorbit cu El si va transmit ceea ce mi-a spus El mie”. Ce inseamna ca il aude pe Creator ?

Raspuns: Asta inseamna ca il simte pe El in sine. Senzatia Creatorului la nivelul de Bina este numita auz, iar nivelul Hochma este de viziune.

Inainte ca poporul sa intre in tara Israel, Moise le-a repetat legile Torei.

Intreaga Tora vorbeste despre un singur principiu, “Iubeste aproapele ca pe tine insuti”.  Cu toate acestea, la fiecare nivel, exista o capacitate crescuta, un egoism mai adanc si, in conformitate cu asta, inaltimea urcarii spirituale.

Fiecare nivel arata diferit. Este precum la copii : in principiu, le spui anumite lucruri, dar ei le inteleg diferit si, ca atare, ii tratezi diferit. Totul depinde de dorinta interna a persoanei, cerintele sale si abilitatile sale de a absorbi mesajul tau in interiorul lor.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cartii Eterne” din 30.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: