Toate problemele din lume sunt trimise să ne oblige să o aducem la echilibru

Spiritualitatea este atinsă numai prin conexiune. Suntem în lumea spirituală, dar nu o simțim; ne simțim doar pe noi înșine. Prin urmare, trebuie să facem un salt în percepția noastră, transferându-l de la personal, în care toată lumea se simte în această lume, către a simți existența în forța superioară a dăruirii și iubirii, unindu-ne toți împreună într-un singur vas, o singură dorință. .

Toate sufletele provin din sufletul lui Adam HaRishon, deoarece după păcatul Arborelui Cunoașterii, acest suflet a fost împărțit în 600.000 de suflete. Iar singura lumină care a umplut acest vas, o singură dorință, a fost împărțită în multe părți, corpuri și dorințe individuale. Prin urmare, vedem această lume împărțită în miliarde de oameni cu dorințe conflictuale și fragmentate. Și dacă vrem să dezvăluim lumea spirituală, lumea adevărului, trebuie să ne unim.

De aceea, prima lecție a Convenției Mondiale de Cabala 2020 se numește „Ne-am adunat aici”; într-adevăr nu mai este nimic altceva de făcut. Dacă ne adunăm și ne unim într-un singur suflet, așa cum a fost înainte de spargerea lui Adam HaRishon, înainte de păcatul Arborelui Cunoașterii, ne vom întoarce în lumea superioară, într-o stare spirituală, devenind din nou Adam HaRishon.

Prin urmare, o persoană nu are nimic de făcut în această lume în afară de a căuta modalități de a se conecta cu ceilalți. Și, desigur, acest lucru este împotriva naturii noastre, nu este nimic mai respingător și opus acesteia; prin urmare, nu vrem să auzim despre asta. Însă Creatorul, lumina superioară, cu răbdare infinită, acționează asupra noastră iar și iar pentru a ne învăța că nimic nu se va schimba în bine până nu vom decide să ne unim într-un mod pozitiv.

Umanitatea învață. Oamenii încă nu înțeleg ce se întâmplă cu noi, dar impresiile crizei globale și problemele din ce în ce mai mari ne pătrund în simțuri, în memoria noastră și, indiferent dacă ne place sau nu, ne fac să creștem mai înțelepți și să dobândim experiență. Într-o zi vom crește atât de înțelepți încât vom fi de acord că nu există altă ieșire decât să ne conectăm.

Dacă studiem înțelepciunea Cabalei, atunci devine clar pentru noi ce avem să facem. Până la urmă, descoperim nu numai boala și cauza ei, emanată de egoismul uman, ci și un medicament care ne permite să ne ascundem de egoism. Dacă sufăr mult din cauza asta, atunci trebuie să mă eliberez de el.

Înțelepciunea Cabalei ne ajută în acest lucru, trebuie doar să organizăm un grup mic de oameni cu gânduri similare și să atragem lumina care reformează. Cabala ne învață cum se pot conecta dorințele noastre între ele și să lucreze împreună, realizând acțiuni numite „restricție”, „ecran”, „lumină reflectată”, „izbitură” și „primire de dragul dăruirii”. Studiind ce se întâmplă în dorințele noastre, ne corectăm treptat. Iar când învățăm și vorbim despre asta, lumina care strălucește asupra noastră ne schimbă treptat.

După cum se spune, „bănuț pe bănuț se acumulează într-o sumă mare”. Avem un sistem care ne poate include în el însuși, ne poate conecta între noi și atrage lumina care reformează care ne va influența. Chiar dacă nu o dorim cu adevărat acum, la final vom cere ca forțele relațiilor de dăruire, altruiste, aflate în vârful egoismului nostru, să fie dezvăluite între noi.1 (Minutul 1:40)

Toate sufletele provin dintr-un singur suflet al lui Adam creat de Creator. Dar, după ce Adam a păcătuit cu Arborele Cunoașterii, adică spargerea acestei dorințe unice, care a încetat să mai fie precum Creatorul, a pierdut intenția altruistă și a devenit egoistă; a fost împărțită în 600.000 de suflete individuale. O singură lumină a umplut Adam HaRishon în „Grădina Edenului”, adică într-o stare în care era unit într-un singur suflet și păstra forța dăruirii, Bina, în el însuși, dar a dispărut după spargere, și în fiecare particulă a rămas numai mica ei scânteie.

Acum, că ne regăsim în corpuri adăugate la fragmentele sufletului, simțim dorința de a reuni toate scânteile spirituale. Prin urmare, ne adunăm și lucrăm la conexiunea noastră, întorcând astfel lumina superioară, care va străluci în noi. Dar întorcându-ne, lumina devine de 620 de ori mai puternică decât înainte, deoarece acționăm împotriva distanței apărute între noi și, prin urmare, ajungem la integrarea cu forța superioară, Creatorul.2 (Minutul 11:00)

O dorință comună era în gradul de Bina, care se numește suflet, iar când a fost spulberat, a căzut până la gradul de Malchut. Trebuie să adunăm toate particulele care au căzut în Malchut și să le ridicăm la Bina, la Grădina Edenului. Malchut este numit „această lume”, iar Bina este numită „lumea viitoare”. Prin urmare, prin conexiunea noastră, trebuie să ne înălțăm din această lume, în care ne simțim acum pe noi înșine, către „lumea viitoare”, până la gradul de Bina, unde ne simțim existența ca fiind veșnică, perfectă, fără greutăți și probleme, toți împreună, impregnați cu puterea dăruirii și iubirii unul pentru celălalt.3 (Minutul 14:00)

Lumina superioară își întărește strălucirea tot timpul, iar când simțim această iluminare din puterea spirituală a dăruirii și iubirii, ne simțim din ce în ce mai opuşi. Se dovedește că în fiecare zi ne simțim din ce în ce mai răi, lumea devine din ce în ce mai coruptă. Nu ne mai rămâne altceva decât să ne corectăm și să devenim asemănători cu forța dăruirii, care strălucește asupra noastră, de sus.

Și, prin urmare, vedem această lume în criză, neputincioasă și neînțelegând ce se întâmplă. Poate că toți vulcanii de pe pământ se vor trezi mâine și vor începe să arunce miliarde de tone de cenușă în atmosferă, astfel încât să nu mai vedem soarele. Lumea ar îngheța și s-ar cufunda în întuneric. Dar noi înșine activăm aceste forțe pentru că trăim într-un sistem integrat și trebuie să știm să aducem forțele naturii în echilibru. Dacă devenim amabili unul cu celălalt, atunci natura va deveni amabilă cu noi.

Nu există altă modalitate de a acționa asupra materiei neînsuflețite, plantelor și animalelor, asupra acestor forțe din natură, decât prin intermediul oamenilor. Mai mult, persoana este un gând, o intenție. Corpul fizic este doar un animal, dar prin relațiile noastre unul cu celălalt, ne putem ridica cu un pas mai sus: de la nivelul de animal la cel de om. „Uman – Adam” înseamnă „precum Creatorul [Adameh le Elyon]”.

Prin urmare, trebuie să înțelegem că toate nenorocirile și problemele din lume sunt trimise special pentru a ne obliga să ne mișcăm și să începem să punem lumea în ordine, să stabilim echilibrul în ea. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să ne apropiem unii de alții și să lucrăm la egoismul nostru. Apoi, de la nivel uman, de la cel mai înalt nivel al naturii, vom obliga toate celelalte forțe ale naturii, care sunt sub noi, la nivelurile animal, vegetal și mineral, să intre în echilibru, iar întreaga lume va găsi pacea și fericirea.4 (Minutul 27:55)

Starea grupului nostru mondial Bnei Baruch este excepțională, deoarece dintre toate miliardele de suflete individuale, am fost aleși să fim în sistemul Israel, adică îndreptați „direct către Creator”, care atrage umanitatea către corectare.5 (Minutul 32:42)

Din Convenția Mondiala de Cabala 2020, “Conectarea la rădăcina vieții” , „Ne-am adunat aici”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: