Toiagul din mâna lui Moise

284.03Moise este o forță care dorește să scoată toate dorințele unei persoane. Decid să devin bun, să tânjesc după spiritualitate și dăruire, să mă conectez cu prietenii mei, să iubesc pe toată lumea și să mă ridic deasupra murdăriei acestei lumi. M-am decis! Dar în clipa următoare uit de bunele mele intenții și totul merge ca înainte. Acest lucru se întâmplă tuturor. Și ce fac?

Forța care decide să meargă înainte și să atragă toate celelalte dorințe ale oamenilor se numește Moise. Și Moise vede că nu-i poate scoate pe ceilalți cu el. Apoi se plânge Creatorului: „Dar ei nu mă vor crede!”

Îți convingi corpul că trebuie să te ridici din pat pentru a studia, pentru a întări conexiunea cu prietenii și pentru a lucra împreună la această conexiune. Încerc să-mi conving inima, dar nu vrea să asculte. Nu este impresionată de apelurile mele, adică nu crede că acest lucru ar trebui făcut.

Apoi Creatorul i-a poruncit lui Moise să arunce toiagul pe pământ, toiagul s-a transformat într-un șarpe, iar Moise s-a temut foarte mult și a fugit. Faptul este că există doar două stări: egoismul sau sfințenia și nu există un punct de mijloc. Același toiag se transformă în șarpe dacă îl arunci pe pământ.

Dacă prețuiesc spiritualitatea nu mai mult decât valorile acestei lumi, atunci toiagul meu se transformă într-un șarpe și, desigur, voi fugi de calea spirituală. Prin urmare, chiar dacă nu văd valoarea spiritualității, trebuie să o cresc, să apuc șarpele de coadă, să-l ridic și se va transforma într-un toiag.

Fie că este vorba de un toiag sau de un șarpe este determinat doar de omul însuși. Adică, decid cum să merg mai departe, fie spre spiritualitate, spre conexiune și dăruire, fie spre corporalitate, spre separare, izolare de prietenii mei și de dăruire, iar acest lucru se numește toiag sau șarpe. Și totul depinde de ceea ce prețuiesc mai mult și de ceea ce prețuiesc mai puțin, adică trebuie să lucrez la scara mea de priorități.

Această lucrare se desfășoară în principal în grupul zece, când sunt impresionat de cât de mult prețuiesc prietenii mei spiritualitatea. Toată lumea este obligată să le arate prietenilor săi că spiritualitatea este mult mai importantă pentru el decât corporalitatea, și așa: „Fiecare își ajută prietenul ”. Este cel mai important.

Șarpele reprezintă toate intențiile de dragul meu și trebuie să le apuc de cap pentru a fi deasupra lor.

Creatorul îl învață pe Moise dându-i toiagul cu care să avanseze și să meargă înainte. Aceasta înseamnă că corporalitatea va avea întotdeauna o importanță mai mică decât spiritualitatea și acest lucru va deschide calea. Dar dacă nu mențineți importanța spiritualității ridicată și aruncați toiagul pe pământ și decideți că spiritualitatea nu este deosebit de importantă, că cerul nu este mai important decât pământul, atunci toiagul se va transforma imediat într-un șarpe. În acest fel, Creatorul arată că înălțarea spirituală trebuie păstrată.

Din lecția zilnică de cabală 25/3/21, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed