Tora—Codul Secret

137Este imposibil să înțelegi Tora dacă nu studiezi știința Cabala.Toată lumea știe această carte care pare să spună povestea unor oameni (cum ar fi Abraham,, Isaac și Iacov) și despre evenimente care au avut loc în vremuri străvechi cu poporul Israel. Tora este scrisă în așa fel încât toată lumea crede că este o poveste istorică pe care chiar și copiii o pot înțelege.

Dar înțelepții spun că există un cod secret în această poveste și că nu există niciun cuvânt în ea despre această lume. De fapt, codifică o poveste despre guvernarea întregii creații, a întregului univers, a tuturor forțelor naturii care au fost, sunt și vor fi vizibile și invizibile pentru noi, simțite sau nu de noi – despre orice.

Tora vorbește despre Creator, despre Forța superioară care este deasupra lumii noastre, împreună cu toate lumile superioare pe care nu le-am descoperit încă, despre relația Sa cu întreaga creație și cel mai important, despre modul în care această creație poate reacționa corect la modul în care ea. îşi simte propria existenţă.

Creației i se oferă posibilitatea de a se schimba, astfel încât prin toate aceste ascunderI, prin toate lumile și spațiile, să poată dezvălui Forța superioară care o controlează și astfel să-și schimbe realitatea, care este scopul.

Cabaliștii spun că totul este în mâinile noastre; trebuie doar să înțelegem codul Torei. Așa cum cu ajutorul unui limbaj de programare familiar poți opera un computer, cu ajutorul Torei, cu ajutorul unui cod special, citind corect această carte, poți intra în computerul care controlează toată realitatea și poţi începe să-ţi controlezi întreaga ta viață prin acest cod.

Prin urmare, avem nevoie de știința Cabala pentru a ne schimba soarta.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 7/20/22, Scrierile lui Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: