Tora lui Israel: Unificarea

Baal HaSulam scrie în articolul „Shofarul lui Mesia”: Am acceptat că există o precondiție pentru răscumpărare – toate națiunile lumii vor recunoaște legea lui Israel, așa cum este scris, „și țara va fi plină de cunoaștere ”, ca în exemplul exodului din Egipt, unde exista o precondiție ca și Faraon să recunoască adevăratul Dumnezeu și legile Sale și să le permită să plece.

Faraonul însuși a deschis ușa pentru exodul din Egipt, cu intenție pentru binele  său și a permis oamenilor, în special poporului Israel, să părăsească egoismul, sclavia egipteană. Faraon a făcut-o el, însuși; el este opusul Creatorului, însuși, el este partea Lui inversă. În același mod, trebuie să răspândim înțelepciunea Cabalei ca o condiție prealabilă a mântuirii, astfel încât toate națiunile vor învăța despre învățăturile lui Israel, iar pământul să fie umplut cu cunoașterea Creatorului.

Chiar și Faraon este obligat să recunoască Creatorul adevărat și poruncile Sale, adică nevoia de a acționa nu după ordinele lui Faraon, pentru binele propriu, ci de dragul dăruirii și de a permite persoanei să părăsească egoismul. Aceasta înseamnă că o persoană înțelege că acest lucru este corect și adevărat, nu există nicio alegere și că trebuie să se schimbe. Această înțelegere ar trebui să se dezvăluie în întreaga lume, ca urmare a răspândirii Înțelepciunii Cabala.

Acum situația este exact invers: antisemitismul este în creștere, oamenii lumii vor să elimine statul Israel. Ei trebuie aduşi la Înțelepciunea Cabala, până când toate națiunile aud și recunosc că înțelepciunea Creatorului este în mijlocul poporului Israel. Aceasta este sarcina noastră, altfel nu vom putea avansa. Sarcina noastră este să începem această lucrare, iar forța superioară o va termina.

Aceasta a fost condiția pentru răscumpărarea din toate exilurile lor și mai ales din acesta, ultimul. Situația se dezvoltă într-un ritm catastrofal, devenind din ce în ce mai amenințătoare. Nu putem scăpa din misiunea noastră, Creatorul ne va obliga să o îndeplinim, prin toate mijloacele. La urma urmei, este o lege prin care înțelepciunea Cabala trebuie să se răspândească în întreaga lume, astfel încât toți oamenii să înțeleagă metoda corectării. Cel puțin ar trebui să știe că poporul Israel are o metodă de a scăpa de toate problemele și necazurile din lumea corporală.

În fiecare zi, situația din lume ne împinge tot mai mult către acest lucru. Se simte deja clar că forța superioară acționează asupra noastră și creează condiții care par ilogice din punctul de vedere al reprezentărilor pământești. Cu cât forțele și legile spirituale se apropie de lumea noastră, cu atât devin mai extreme condițiile a căror realitate este, pur și simplu imposibil de crezut (Minutul 1:30)

Ne aflăm acum într-o stare de tranziție între exil și eliberare, atunci când este atât de crucial să răspândim înțelepciunea Cabalei în lume și mai ales în poporul Israel. Am ieșit din exil, dar nu am obținut răscumpărarea: ni s-a oferit doar această oportunitate și acum este momentul să ne pregătim pentru asta. Prin urmare, trebuie să răspândim Înțelepciunea Cabala către poporul Israel, prin toate canalele posibile. Nu putem rata acest moment.

Oamenii trebuie să înțeleagă că este imposibil de realizat corectarea lumii prin orice alte mijloace, cu excepția, în primul rând, a unificării poporului Israel, de la care, această unitate se va răspândi în întreaga lume. Lumea are nevoie de ea din ce în ce mai mult, în fiecare zi.

Unirea este Tora Israelului. Ieșirea din dorința de a se bucura pentru sine, adică din ura reciprocă, se numește răscumpărare. (Minutul 8:50)

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala 27.07.19, Importanța diseminării Înțelepciunii Cabala în lume

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: