Tora – O listă a legilor naturii

137Întrebare: Există o mulțime de controverse în ceea ce privește data când a fost scrisă Tora și autorul acesteia și există mai multe abordări ale acestei probleme: religioasă, academică și cabalistă.

Abordarea religioasă explică totul foarte simplu: Însuși Creatorul, Însuși Dumnezeu a dat oamenilor Tora prin Moise. Conform abordării academice, nu a existat nicio ieșire din Egipt, până la faptul că Tora a fost scrisă în secolul al VI-lea î.Hr. și a fost scrisă de-a lungul a sute de ani.

Este interesant faptul că Cartea Zohar spune: „Când Creatorul a dorit să creeze lumea și aceasta s-a manifestat printr-o dorință înaintea Lui, El a privit în Tora și a creat-o”. Aceasta înseamnă că Tora a existat chiar înainte de crearea lumii.

Ce spune Cabala despre asta? Ce este Tora și cine a scris-o?

Răspuns: Într-adevăr, există definiții complet diferite ale ceea ce este Tora. Respect o abordare clară general acceptată a Halacha [totalitatea legilor și ordonanțelor care au evoluat încă din vremurile biblice pentru a reglementa respectările religioase și viața de zi cu zi și comportamentul poporului evreu] la tot ceea ce privește scrierea nu numai a Torei , dar și Tanakh, Talmud și alte surse.

Singura diferență din punctul de vedere al Cabalei este că Tora este o listă a legilor naturii. Doar că este descrisă în această formă, în cererea adresată unui om. Dar, în principiu, acestea sunt legile naturii.

Prin urmare, oamenii care sunt în înțelegerea Creatorului îndeplinesc aceste legi pentru că le simt în sine. Ei s-au schimbat în interior, iar pentru ei aceste legi sunt legile vieții lor, ale comportamentului și adaptării lor în lume și percepției asupra lumii.

Mai mult decât atât, Tora pentru ei nu este o carte pe care o poți răsfoi,  o poți citi, sau să faci ceva din ceea ce este scris în ea și atunci acționează, ci este legea conform căreia există pentru că vorbește despre cum pot să coincidă complet cu natură. Natura sau Creatorul este unul și același lucru.

Aceasta este legea comunicării între oameni și între om și natură sau Creator.

KabTV „Stări spirituale” 03.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: