Tot ce îmi trebuie este un zece

Cum ştiu câţi Partzufim spirituali sunt în faţa mea şi câţi sunt în spatele meu? Unde mă aflu eu nu contează. Ceea ce este cel mai important este ca eu să am un zece, care este structura mea spirituală.

Dacă ajung în adeziune cu el, atunci ajung la adeziune în întregime cu toată scala creaţiei. Nu trebuie să-mi fac griji de conexiunea zecelui superior şi a zecelui inferior, şi aşa mai departe, pe întregul lanţ. Există infinitatea în forma sa completă în fiecare element al realităţii spirituale. Lumea spirituală este aranjată în acest mod, numai calitatea lucrează în ea, nu cantitatea. Dacă eu îmi conectez în întregime Malchut cu primele nouă Sefirot, care pentru mine reprezintă grupul meu, atunci obţin adeziunea, finală corectare şi, în acelaşi timp, finalul corectării generale.

„Nu există particularitate în spiritualitate”. În spiritualitate „generalul şi particularul sunt egale”. Nu simţim asta, pentru noi sunt doar nişte cuvinte frumoase. Însă, este necesar să înţeleg că dacă am un ”zece”, nu mai am nevoie de nimic altceva. Pot să termin toată munca de corectare a mea în acest ”zece”.

Din partea a 2-a a lecţiei zilnice de Cabala 3/28/18, Talmud Eser Sefirot, Partea 2, „Histaklut Pnimit”, Capitolul 9, punctul 111

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed