Totul a apărut din Ierusalim

200.01Ierusalimul este considerat centrul lumii, orașul etern. A fost fondat de regele David drept capitală a Regatului lui Iuda și este capitala Israelului de astăzi. Ierusalimul este menționat de 800 de ori în Tanakh, ceea ce înseamnă că i se acordă o mare importanță în toate cele trei mari religii ale lumii și mai ales în iudaism.

Ierusalimul este considerat un oraș etern, în ciuda faptului că a fost distrus și cucerit de invadatori de mai multe ori de-a lungul istoriei. Astăzi, Ierusalimul se află chiar în centrul controverselor pentru întreaga lume. De ce atenția lumii se concentrează pe această mică bucată de pământ?

Lumea spirituală, precum și lumea materială, trebuie să aibă un centru. S-a crezut cândva că centrul universului era soarele în jurul căruia se învârte totul. Și așa stau de fapt lucrurile dacă ne uităm la sistemul nostru solar din punctul de vedere al astronomiei.

Și în sistemul uman, totul a apărut din Ierusalim deși Ierusalimul exista ca o mică așezare chiar înainte ca evreii să vină în țara lui Israel. Au cucerit țara înfrângând alte șapte națiuni care trăiau acolo și au populat locul conform instrucțiunilor de sus. De atunci, Ierusalimul a aparținut Israelului.

Ierusalimul este un loc special care este inima Israelului. Nu a devenit imediat un oraș central; mai erau alte câteva astfel de locuri înaintea acestuia. Dar, după un timp, Ierusalimul a devenit cel mai important centru și a primit numele de „oraș al păcii”, „orașul lui David”, „orașul perfect” și de atunci, a fost proclamat pentru totdeauna capitala Israelului.

De ce a ales regele David această locație anume pentru a fi capitala regatului său? Este locul în care se reunesc centrele spirituale și materiale ale lumii. De aceea oamenii sunt atât de atrași de acest punct și mulți simt fenomene speciale în el. Chiar și astăzi, mulți turiști care vin să viziteze Ierusalimul spun că are o strălucire specială, un sentiment neobișnuit de anumite vibrații.

Chiar și în psihiatrie există un astfel de fenomen ca „sindromul Ierusalimului” în care o persoană începe să se imagineze pe sine ca fiind un personaj istoric din Tanakh și uită cine este cu adevărat.

Dacă am putea privi Ierusalimul în interior, ca printr-o radiografie, am vedea că acesta conține multe proprietăți spirituale: Muntele Templului, Muntele Scopus, zidurile orașului etc. Am vedea atmosfera specială care domnește în fiecare colț al Ierusalimului. Fiecare cel mai mic fragment al acestui oraș poartă amprenta unei calități spirituale deosebite.

Aceste simboluri există în Ierusalim de mii de ani, dar pentru noi au devenit familiare și banale. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că principalul lucru nu sunt zidurile vechi de mii de ani, ci oamenii care privesc Ierusalimul.

Oamenii trebuie să dea un spirit special acestui oraș, simbolurile spirituale corecte. Pentru că, pe de o parte, Ierusalimul este numit orașul păcii și, pe de altă parte, este în mod constant sfâșiat de conflicte și războaie, astfel încât nu este clar cum să-l aducem la perfecțiune și pace.

Mai avem mult de lucru pentru a înțelege ce este Ierusalimul și ce este necesar pentru a-l face întreg și perfect. Ierusalimul nu este doar un oraș al păcii, ci și un oraș al perfecțiunii și integrității. Cum îl putem aduce într-o stare în care cei zece Sefirot spirituali s-ar uni cu solul acestei lumi, adică, astfel încât să vină sfârșitul corectării?

Din acest motiv, studiem știința Cabala și depunem eforturi să ajungem la starea în care se va întâmpla acest lucru. Noi înșine trebuie să devenim întregi și perfecți. Mulțumită oamenilor care trăiesc în acest oraș și realizează unificarea tuturor – tuturor raselor și naționalităților – va deveni orașul păcii, orașul perfect.

Pentru a face acest lucru, trebuie să învățăm cum putem crea o astfel de formă de umanitate în care toți oamenii vor fi uniți în măsură deplină prin relații bune, corecte și prietenoase. Atunci vom înțelege puterea care este conținută în acest oraș. Cu cât ne unim mai mult, cu atât vom dezvălui mai mult puterea ascunsă în Ierusalim. Atunci va fi un oraș perfect.

KabTV „Pacea” 25.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed