Totul este subiectiv

278.02Cartea Zohar, Ki Tissa, punctul 54: Toți acei prieteni care nu se iubesc pleacă din lume înainte de vremea lor. Toți prietenii din vremea lui Rashbi aveau printre ei dragoste de suflet și dragoste de spirit. Acesta este motivul pentru care în generația sa au fost dezvăluite secretele Torei. Rabinul Shimon ar spune: „Toți prietenii care nu se iubesc se îndepărtează de pe calea cea bună”. Mai mult, ei au pus o pată în Tora, deoarece există iubire, fraternitate și adevăr în Tora.

Întrebare: Este Torah o realitate obiectivă, un obiect perfect?

Răspuns: Nu există nimic obiectiv. Nici Creatorul nu este obiectiv. Totul se manifestă relativ la noi.

Dacă percep întregul univers din simțurile mele, din mintea și inima mea, ce poate fi obiectiv aici? Dacă mă schimb, înseamnă că totul se va schimba față de mine, deoarece întreaga imagine este subiectivă în mine. Și Creatorul este în mine. Și Tora este în mine. Totul este în mine. Există ceva în afara mea? Simt, percep, evaluez.

Uită-te la modul în care oamenii, schimbându-se, își schimbă părerea despre Creator și Tora, despre ei înșiși și despre lume, despre orice.

Și ce înseamnă „lumea permanentă” – cea care este în afara noastră? Nu o știm, nu o simțim și, așadar, nu este nimic de vorbit aici. Trebuie să fim de acord în mod clar că totul există doar raportat la observator. La fel ca în fizica cuantică, conform teoriei lui Einstein. Deci, nu există nimic absolut.

Tora este o metodă de corectare. În măsura în care înțeleg cum să mă corectez, am propria mea Tora.

Tora este alcătuită din patru părți – PaRDeS. În conformitate cu egoismul pe care îl corectez acum, realizez și pun în aplicare una dintre părțile sale.

Creatorul are grade. Este calitatea dăruirii, calitatea conexiunii întregului univers într-un singur sistem global în măsura în care îl percep.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: