Totul începe cu o picătură de sămânță

Corpul uman începe cu o picătură de sămânță: o singură celulă care se multiplică și formează celule noi. Însă toate implementează același program care a fost pus în prima celulă care a început totul.

Picătura de sămânță deja are toată informația. Într-o zi oamenii de știință vor învață să decodeze această informație astfel încât o celulă va arăta întreaga persoană care se va dezvolta din ea, întreaga să soartă și abilitățile, dacă ea va fi un mare om de știință sau un cântăreț.

Este totul acolo, într-o picătură de sămânță, însă doar în potențial. Dacă aceste forțe potențiale obțin material cu care să lucreze, ele vor începe să construiască corpul uman în conformitate cu programul plasat în prima celulă unde fiecare organ și fiecare celulă a unui organism sănătos mare sunt descrise. Noi trebuie doar să furnizăm hrană, material, pentru construirea sa.

Este la fel cu dorința noastră. În fiecare din noi este un punct, prima picătură obținută ca rezultat al spargerii. Corpul nostru comun a fost spart în multe părți și dacă noi intrăm în grupul de zece vom restaura picătura de sămânță, dorința. În plus, noi vom atrage lumina care reformează.

Nouă ne trebuie două lucruri: dorință și lumină. Pe de-o parte sunt cele zece forțe potențiale ale noastre și pe de altă parte vine lumina care reformează, care le va conecta înapoi într-o picătură de sămânță. Nimeni dintre noi nu poate să devină o picătură de sămânță, fiecare dintre noi este doar a zecea parte a sămânței din care sufletul se va dezvolta.

Noi atragem lumina superioară, care ne conectează și începe să formeze o structură spirituală tot mai mare numită suflet sau Partzuf.

Așadar, trebuie să încercăm să ne unim și din această unitate să ne întoarcem spre Creator ca El să poată să ne trimită lumina care reformează care ne va dezvolta. Acestea sunt cele două zone ale muncii noastre.

Mi se pare că Creatorul îmi dă gânduri străine care mă aruncă afară. Însă asta revelează noi forțe ale dorințelor egoiste în interiorul grupului de zece, care trebuie să fie adăugate ca un combustibil. Mulțumită acestui lucru, grupul de zece se va întări, îngrășa și construi pe sine.

Cu toate acestea, când noi primim acest combustibil adițional, el nu a fost procesat corect încă și, prin urmare se simte ca forțe străine de separare. Dacă în ciuda acestui lucru, noi ne unim împreună, atunci înghițim această forță în interiorul nostru și ne extindem și creștem pe seama ei. Așa gunoiul este transformat în hrană.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 10/26/20, Scrierile lui Rabash, “Ce sunt Tora și munca pe calea Creatorului?”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: