„Tragedia” de a primi pentru propria persoană

Comentariu: În lumea corporală, există multe dorințe și nevoi iar o persoană trebuie să caute bucurie constantă pentru ele. În lumea spirituală, dimpotrivă, există abundență constantă și trebuie să cauți lucruri care îți lipsesc.

Răspuns: Da. Pentru a aduce mulțumire Creatorului, trebuie să fiu întotdeauna dispus să primesc de la El.

Întrebare: Se pare că în această lume alergăm mereu în căutarea plăcerii. Iar în lumea spirituală există un număr imens de plăceri, dar nu există nici o dorință. De unde pot să o primesc?

Răspuns: Există o soluție în acest sens. În lumea noastră, soluția este să trecem la nivelul primirii spirituale, adică de dragul dăruirii. În lumea spirituală, aveți o ocazie absolut nelimitată de a primi de dragul dăruirii. Desigur, trebuie să construiți acest lucru peste egoism, dar aceasta se justifică.

Comentariu: În lumea corporală, experimentăm plăcere doar câteva secunde. Cu fiecare moment care trece, dispare treptat și apoi trebuie să aștepți ca un nou fel de dorință să apară.

Iar în lumea spirituală, așa cum spun Cabaliștii, plăcerea este infinită. Pentru mine este chiar greu să-mi imaginez acest lucru.

Răspunsul meu: Nu. În lumea spirituală există o tânjire constantă de a forma dorința pentru dăruire și, în conformitate cu aceasta, există oportunitatea de a realiza acest lucru.

Comentariu: Celebrul scriitor englez Oscar Wilde a spus: „În această lume există doar două tragedii: una când nu primești ceea ce îți dorești și a doua când primești. Ultima este mult mai grav; ultima este o adevărată tragedie! ”

Răspuns: Când primești, ești dezamăgit pentru că sentimentul plăcerii dispare. Plăcerea se simte doar pe contactul dintre dorință și împlinire. Iar dacă acest contact nu mai există, atunci împlinirea devine dezgustătoare, deoarece în loc de plăcere aduce suferință.

Prin urmare, înțelepciunea Cabalei se bazează pe modul de a primi corect. O persoană primește doar cu intenția de a dărui. Există două elemente opuse împreună: dorința de a primi cu intenția de a dărui.

Dacă o persoană construiește corelația corectă între ele, care se numește Partzuf, atunci are posibilitatea de plăcere infinită, nelimitată în timp, cantitate și calitate.

Din „Fundamentele Cabalei” , KabTV 6/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed