Trăind în întregime

448.12Baal HaSulam, Shamati 34, „Avantajul țării”: Ce ar trebui să facem pentru a ajunge să-l iubim pe Creator? În acest scop, ni se oferă remediul angajării în Tora și Mitzvot [porunci], pentru că lumina din ea îl reformează.

Trebuie să atingem starea în care vom simți permanent Creatorul. Revelația permanentă a Creatorului ne asigură că vom fi în eternitate, în perfecțiune, în plăcere, în umplere și realizare. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să atingem revelația Creatorului.

Există lumina care îi permite să simtă severitatea stării de separare. Puțin câte puțin, pe măsură ce omul se îndreaptă spre dobândirea luminii Torei, în el se creează ura pentru separare. Începe să simtă motivul care îl determină pe el și sufletul său să fie separați și departe de Creator.

Omul are senzații foarte precise și exacte de apropiere de Creator sau depărtare de El, dar nu știe cum să le coordoneze împreună cu dezvoltarea sa. Dar acest lucru nu este un lucru rău, deoarece nimic nu dispare. Nu dispărem și nu plecăm nicăieri, nu din această viață sau moarte.

Tot ce trebuie să facem este să urcăm la nivelul următor, în care vom pluti în energie constantă și iubire generală.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabala” KabTV, 22.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed