Trăind în valul Luminii fără de sfârşit

Toata istoria noastra nu este altceva decat dezvoltare in corpul fizici aceasta lume, dar acum trebuie sa construim corpul nostru spiritual si sa facem asta singuri. In lumea noastra, am fost nascut dintr-o mama si un tata care m-au crescut si educat pana cand am devenit adult si am inceput sa traiesc independent. In lumea spirituala, trebuie sa fac la fel. Si aici, avem o mama si un tata spiritual (Aba ve Ima), un mediu spiritual care ne dezvolta. Totusi, trebuie sa aranjam asta cu propria noastra dorinta.

Intrebarea este unde gasesc o asemenea dorinta? Pentru asta ne este data scanteia spirituala, “punctul din inima”, o dorinta mica pentru spiritualitate. Cu ajutorul ei, putem evolua hraniti de mediu, un grup Cabalist, si Forta Superioara care se numeste Aba ve Ima (tata si mama).

Ii avem si totusi trebuie sa ii gasim. Ei mai pot fi numiti Creator care lucreza cu noi prin mijlocul a doua forte, Hassadim si Hochma (Mila si Intelepciunea). Forta milei ne asista, si cealalta forta ne ingreuneaza drumul, la fel cum invatam un copil dandu-i incercari grele.

Aceste doua forte, “ajutor” si “ajutor impotriva noastra” vin la noi si ne invata ce trebuie facut in timp ce mergem mai departe. Daca ne aranjam evolutia in asa fel incat sa putem avansa cu viteza care depinde doar de noi, stiut fiind faptul ca nu exista timp in spiritualitate.

Vom incepe sa descoperim aceste forte care actioneaza in Natura, Tatal si Mama, pozitivul si negativul. Cand urcam la primul grad spiritual, deja incepem sa ne percepem singuri ca eterni si completi. De fapt, noi nu mai depindem de corpul nostru. Incepem sa percepem totul in daruire, in afara si in interior. Ma conectez si ma leg de toti, iar ei devin vasul meu spiritual.

In aceasta lume fizica, eu primesc intotdeauna in interior in masura in care pot, si de indata ce am fost implinit, am pierdut senzatia de placere. In contrast, placerea spirituala este definita de cat de mult voi da celuilalt iar el mai departe.

In acest fel toti toti trecem umplerea de la unul la celalalt. De aceea este misiune fara sfarsit,  pentru o placere fara sfarsit. Este ceea ce numim senzatia vietii eterne.


Lumina Infinitului intra in fiecare dintre noi, dar ia doar ceea ce ii este necesar pentru a sustine existenta corporala si trece aceasta Lumina fara sfarsit mai departe. Daca existam intr-o astfel de forma, experimentam singuri in Lumea Infinitului, fara restrictii si impliniti de Lumina intreaga a Creatorului.

Asta este ceea ce intelepciunea Cabalei doreste sa ne aduca, si de aceea este numita calea “Kabbalah” ceea ce inseamna primire in ebraica. Ne invata cum sa primim implinirea si sa experimentam o viata  eterna si completa aici si acum, in aceasta viata.
Din Lectia 1, Congresul Mondial de Cabala 2010, 11/9/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: