Traiul nostru depinde de atitudinile noastre

каббалист Михаэль Лайтман Intrebare: Ce inseamna sa avem o atitudine corecta fata de ceilalti? Omul obisnuit se trezeste dimineata, merge la servici si ii mai raman numai cateva ore pentru familia sa. Atunci el zice: Muncesc, respect legea, sunt bun cu familia mea si am o atitudine corecta fata de ceilalti. Este suficient?

Raspunsul meu: Trebuie sa existe un sentiment al comunitatii care ne ajuta sa ajungem mai sus. Pentru inceput, omul trebuie sa inteleaga ca poate sa isi castige existenta numai cu conditia sa fie sincer inauntrul sau. Acest lucru nu este simplu; el trebuie invatat.

Este posibil ca in curand sa ajungem in situatia in care nu vom avea nimic sa mancam si atunci oamenii vor intelege ca disponibilitatea mancarii nu depinde de recolta, ci numai de atitudinea lor.

Este posibil sa ajungem intr-o situatie in care noi hranim solul cu tot ceea ce ii trebuie, insa atitudinea noastra fata de oamenii pentru care facem acest lucru sa fie gresita si atunci nu vom primi nimic din sol – nici macar un sambure, o rosie, nimic.

Putem sa facem un film cu acest subiect. Cineva planteaza un lot de rosii, insa indiferent de eforturile sale, nimic nu creste acolo, cu exceptia buruienilor, pana cand (acel cineva) isi va schimba atitudinea. Aceasta pentru ca trebuie sa ne corectam natura si asta nu la nivel animat, vegetativ sau nemiscat, ci la nivel uman. Nu este nimic uimitor in ceea ce va spun; totul este rational. Un fapt ramane adevarat, anume ca oamenii influenteaza Natura in mod negativ la toate nivelurile care le sunt inferioare.

Vom ajunge intr-o situatie in care oamenii vor simti ca daca nu ai intentia potrivita nimic nu se va intampla, insa atata timp cat formezi intentia potrivita, primesti o binecuvantare. Ea se numeste revelatie, insa apare la capatul unui drum de suferinta. Este o modalitate dura de educatie! Prin diferite moduri, Natura ne va invata sa stam si sa invatam cum sa cream intentia si atitudinea corecte. Prin suferinte mari, probleme, boli si haos vom invata ca tot ceea ce trebuie sa invatam este cum sa cream intentia corecta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: