Trambulina spre corectarea finală

938.02Iubirea pentru ființele create este o trambulină către corectarea finală, către iubirea Creatorului și către scopul creației ca rezultat al dezvoltării noastre spirituale.

Ajungem la iubirea ființelor create ca urmare a muncii noastre în lumea fizică, în grup cu prietenii, din dorința de a ne apropia de ei, pentru ca astfel să ajungem la iubirea de Creator

Lucrând la iubirea de prieteni primim o forță specială, o lumină superioară specială care ne influențează, ne corectează și dă naștere iubirii de ceilalți în noi, care duce la iubirea de Creator.

Altfel nu am putea ajunge la iubirea de Creator pentru că El este ascuns de noi și este dincolo de organele noastre senzoriale. Nu suntem capabili să ne imaginăm Creatorul și să construim o atitudine față de El sub nicio formă. Doar dacă ne apropiem de prieteni și prin toate obstacolele, eșecurile, coborârile și respingerile și vom continua să tânjim după iubirea de ceilalți, atunci în acest fel vom învăța ce este iubirea de Creator.

La urma urmei, acest sentiment este complet indisponibil pentru noi. Așa cum Creatorul este separat de noi, la fel iubirea pentru El nu este simțită în noi în niciun fel. Dacă simțim un fel de iubire de Creator în noi înșine, atunci este un sentiment egoist. Nu este iubire deloc, ci egoism sub pretextul iubirii Creatorului.

Dar datorită faptului că lucrăm împreună în grup, după mult timp și un număr mare de stări prin care trecem, ca urmare începem să simțim cât de importantă este iubirea de prieteni pentru noi. Apoi o forță specială, o atitudine specială se îmbracă în această iubire de prieteni, care este iubirea de Creator și astfel primim natura Lui, ajungem la iubire și unitate, ieșim din egoism și ne apropiem de scopul dezvoltării noastre. .

La toate acestea ajungem cu ajutorul forței superioare. Dacă o folosim corect, Creatorul va face toate schimbările necesare în noi, astfel încât să dezvăluim în sfârșit o atitudine specială față de Creator în noi înșine numită „iubire”.

Prin urmare, este scris că există iubire de sine și există iubire de Creator și există un mediu, care este iubirea față de alții.

Prin iubirea față de alții ajungem la iubirea de Creator. Prin urmare rabinul Akiva a spus: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți este o regulă mare în Tora”.

Creatorul a aranjat o stare intermediară pe drum pentru noi, o stare din care putem lucra. La urma urmei, iubirea față de ceilalți este cel puțin într-o oarecare măsură de înțeles și palpabilă simțurilor noastre. Dacă depunem eforturi pentru a încerca să ajungem la iubirea de prieteni atunci în acest fel lumina superioară ne influențează treptat și ne conduce la iubirea autentică pentru ceilalți, al cărei scop și culme supremă este iubirea de Creatori.

Din Lecția zilnică de Cabala 13/03/23, „De la iubirea pentru ființele create la iubirea pentru Creator”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: