Transformă-te într-un Partzuf spiritual

Dacă îmi doresc să obţin echivalența de formă cu Lumina şi să dăruiesc altora, atunci trebuie să devin un Partzuf spiritual. Până la urmă, eu îmi restricţionez dorinţa de a primi şi mă conectez cu ceilalţi, care devin cele nouă Sefirot superioare ale mele. Şi le dăruiesc prin dorinţa mea de a primi, cu Malchut al meu. Şi fiecare din grupul de zece face la fel.

Apoi, prin conexiunea reciprocă dintre noi, formăm o reţea, “un zece”. Acest zece nu este construit pe dăruirea individuală a fiecăruia faţă de ceilalţi, ci pe dăruirea comună a grupului. Prin asta, noi obţinem un nou nivel de dăruire şi o Sefira comună apare pentru noi, Sefira de Keter (Creatorul), de asemenea şi un Malchut comun creat de Creator, prin care noi ne dorim să Îi dăruim Lui.

Apoi zecele devine ca unu. Acesta este un Partzuf spiritual perfect în care există un suflet – nu în fiecare din noi, individual, ci în fiecare care este conectat la toţi ceilalţi.

Fiecare din noi este ca o celulă în corp. Dar, dacă ne conectăm, atunci ne transformăm într-un organ, care poate, din el însuşi, să descopere care este atitudinea Creatorului faţă de el. Pe cont propriu, nu sunt capabil să experimentez asta, ci numai dacă sunt conectat cu ceilalţi şi construiesc sistemul din conexiunile noastre. Iar apoi, în acest sistem, eu pot să revelez forţa dăruirii, Creatorul. Acesta devine Kli-ul meu, sufletul meu. Sufletul este un instrument pentru revelarea Creatorului.

Nu am nimic să-i dăruiesc Creatorului. Dar, prin dăruirea faţă de ceilalţi, eu ofer Creatorului un loc în care să fie revelat. Cu alte cuvinte, noi Îl revelam prin faptul că Îl construim în conexiunile dintre noi. 1

Din a 2-a parte a lecţiei zilnice de Cabala 5/27/18, Talmud Eser Sefirot

1 Minutul 46:00

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: