Transformaţi conexiunea rău-voitoare într-una bună

507.05Comentariu: Ai spus că sentimentul de iad este o stare interioară a unei persoane. Unul dintre motivele pentru care te simți neîmplinit este atitudinea interioară față de ceilalți, de a-i folosi de dragul tău.

Răspunsul meu: Dorințele obișnuite de a primi sunt dorințe animalice. Nu sunt nici bune, nici rele pentru că se supun poruncilor naturii.

O persoană are o dorință inerentă de a exista confortabil la nivel minim, iar acest lucru este normal. Chiar și în cadrul legii, dacă cineva ar fura o bucată de pâine undeva, doar pentru a-și potoli foamea ca un animal, nu cred că ar fi judecat pentru asta, pentru că îi era necesar pentru a menține viața.

Totuși, tot ceea ce dorim să dobândim peste existența animalică este deja egoism. La urma urmei, tot ceea ce dobândim deasupra lui, direct sau indirect, se întâmplă în detrimentul altor oameni. Astfel, îi folosim pe alții, căutăm modalități de a fi mai înalți și ne arătăm ura față de ei.

Încep să simt că, cu cât sunt mai sus sau cu cât celălalt este mai jos, cu atât îmi este mai plăcut. Adică mă gândesc deja la modalități de a înrăutăți situația pentru altcineva pentru că mă va face să mă simt mai bine, indirect sau chiar direct. Egoismul constă în faptul că doresc răul celuilalt.

Nu simțim în ce măsură ne folosim unii pe alții, în fiecare secundă în lumea noastră. Trebuie să ne transformăm natura rea ​​într-una bună, să folosim aceleași calități, doar că nu pentru a face rău, ci pentru a-i folosi pe ceilalți pentru a ne conecta cu ei.

Egoismul este bun pentru că ne conectează. Mă uit la alții pentru a afla ce mi-aș dori să învăț de la ei pentru a-i putea influența și a-i supune. Dacă nu ar fi egoismul, aș exista ca un animal pe cont propriu și nu mi-ar păsa de ceilalți.

Egoismul ne face să ne conectăm unii cu alții. Dar în forma în care îl folosim, se numește înclinație rea. Trebuie să o transform într-una bună. Adică din ceea ce primesc de la toți, din ce subjug, satur și leg de mine, transform această legătură într-una în care îi slujesc, îi împlinesc și le dau de parcă ar fi copiii mei, cărora le doresc numai binele.

Prin urmare, fără înclinația rea ​​care ne leagă, nu ne putem dezvolta. Astfel, astăzi este dezvăluită în lume o conexiune rea universală, globală între noi. Odată cu aceasta, Cabala este revelată pentru că am ajuns într-o stare în care începem să înțelegem că suntem conectați într-un mod greşit și nu avem altă opțiune, trebuie să ne conectăm prin conexiuni bune.

Din KabTV “Prim-plan—Credinţa şi Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed