Tranziția către Lumea Superioară

Tora, “Deutoronomul”, 8:03: Te-a smerit, te-a pedepsit cu foamea şi te-a hrănit cu mana pe care nu o cunoşteai şi pe care nu o cunoşteau nici părinţii tăi, ca să-ţi arate că nu numai cu pâine trăieşte omul, ci că omul trăieşte şi cu tot Cuvântul ce iese din gura Domnului.

Toate incercarile sunt pentru ca o persoana sa isi umple dorintele egoiste cu intentii altruiste, cu calitatea Bina (daruire), atunci cand nu vrea nimic pentru ea.

Vrea doar sa ii implineasca pe ceilalti, iar aceasta implinire va fi echivalenta cu placerea pe care o poate primi prin implinirea sa.

Mana cereasca este implinirea cand o persoana sta goala in dorintele sale egoiste si este implinita doar in dorintele altruiste. In principiu: mana este o implinire iluzorie.

Este precum atunci cand o mama nu a luat micul dejun inca, dar se uita la cum mananca copilul ei. Se calmeaza si vede cum intregul ei sistem este umplut cu placerea din faptul ca, copilul mananca ceea ce ea a gatit.

Implinirea nu sta in dorintele in care esti obisnuit sa te bucuri, ci in dorintele unei alte persoane, sa spunem copiii, din moment ce ii iubesti si te indentifici cu ei. Asadar, te poti bucura prin extinderea implinirii lor.

La fel este si cu ceilalti. Daca ii tratezi cu aceeasi dragoste, prin implinirea lor te vei bucura si tu. Cum ramane cu calitatile si dorintele tale? Ele raman goale tot timpul.

Se vor transforma in calitati de daruire catre ceilalti, asta insemnand ca vor fi gradual adaugate la intentia daruirii. Iar atunci dorintele tale anterioare cu intentia egoista nu vor mai fi implinite din moment ce vei putea sa existi doar in afara ta. Aceasta este tranzitia catre Lumea Superioara.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 27.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: