Tranziția către o nouă bază a existenței

709Comentariu: Marea Roșie (Yam Suf – Marea finală) este despicată de puterea credinței omului când Moise își ridică toiagul. „Toiag” în ebraică este „Mahteh” din cuvântul „Mata” care înseamnă dedesubt.

Răspunsul meu: O persoană își coboară egoismul și astfel trece prin toate obstacolele. El este ghidat nu de rațiune și logică, ci de ceea ce vrea să dăruiască.

Cu toate acestea, acest lucru este complet nerealist pentru el, deoarece dăruirea, iubirea și conexiunea cu ceilalți sunt mai presus de calitatea primirii, câștigului personal și mântuirii personale. Iată ce personifică saltul lui Nachshon în valurile puternice ale Mării Roșii.

Întrebare: De ce Nachshon (calitatea omului) sare în mare și nu Moise? De obicei, liderul este primul.

Răspuns: Ideea este că Moise este deasupra calitatății lui Nachshon. Moise este o calitate a Binei și, prin urmare, nu este deloc o problemă pentru el să fie în calitatea dăruirii și a iubirii. Aceasta este tot ceea ce îl ghidează când îi conduce pe copiii lui Israel (dorințe), îi eliberează treptat de egoism și îi conduce la iubire între ei.

Întrebare: Ce este acest miracol că unei persoane i se oferă brusc o astfel de oportunitate de a gândi și de a avea grijă de ceilalți mai mult decât de sine? La urma urmei, în principiu, acest lucru este nenatural și nu aduce nicio recompensă.

Răspuns: Este o tranziție către o bază complet diferită a existenței, când dăruirea, iubirea și o atitudine bună față de ceilalți sunt mai presus de atitudinea cuiva față de sine. O persoană intră în această stare aproape pentru totdeauna. Dacă mai devreme a trăit în egoismul său obișnuit, doar „de dragul său”, atunci, după ce a trecut această graniță, el începe să trăiască doar „de dragul celorlalţi”.

Întrebare: Se schimbă viziunea unei persoane asupra lumii, abordarea sa asupra vieții?

Răspuns: Absolut în toate. În afara graniței Egiptului, atitudinea noastră față de lume se schimbă complet. Nu mai există considerație despre sine. Îi consideri în permanență pe ceilalți, îi iei în seamă. Știți cu certitudine că orice apare în interiorul vostru trebuie să fie inversat în dăruire și iubire.

Întrebare: Dar ce motivează o persoană? De ce se comportă așa?

Răspuns: Pentru că aceasta este calitatea Creatorului. Și vrea să fie mai aproape de El.

Întrebare: Și dacă nu ar fi fost proprietatea Creatorului, atunci el nu ar fi făcut astfel de acțiuni?

Răspuns: Nu. Atunci nu ar fi existat niciun motiv. Acesta este singurul motiv.

KabTV “Stări Spirituale” 4/2/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: